Prens Harry ve Meghan Markle'dan Kraliçe II. Elizabeth'e gizli ziyaret

Bu ziyaret, Harry'nin geçen ay Edinburgh Dükü'nün anma törenine katılmamasının ardından gerçekleşti

Sussex Düşesi ve Dükü (Reuters)

Sussex Dükü ve Düşesi, Invictus Oyunları'na katılmak üzere Lahey'e uçmadan önce Birleşik Krallık'ın (BK) kraliçesi II. Elizabeth'i gizlice ziyaret etti.

Prens Harry ve Meghan'ın perşembe günü Windsor Kalesi'ne yaptıkları ziyaret sırasında Prens Charles'la da görüştükleri bildirildi.

Ocak 2020'de kraliyet ailesinin çalışan kıdemli üyeleri olarak görevlerini bırakan çift, o dönemden beri birlikte Britanya'da bulunmamıştı.

Kraliçe'yi ziyaretleri, Harry'nin geçen ay Edinburgh Dükü'nün Londra'daki anma törenine katılmamasının ardından gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dük, masrafları karşılama teklifine rağmen artık ABD'den ziyarete geldiğinde kendisine aynı derecede kişisel koruma güvenliği tahsis edilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine BK İçişleri Bakanlığı'na karşı dava açma sürecinde.

Prens Harry, iki çocuğu Archie ve Lilibet'i BK'ye ziyarete getirmeyi umuyor fakat yasal temsilcisi çok tehlikeli olduğu için kendisinin de ailesinin de "eve dönemeyeceğini" söylüyor.

Mart başlarında dükün sözcülerinden biri, Harry'nin büyükbabası Prens Philip'in anma törenini kaçıracağını fakat yakında Kraliçe'yi ziyaret etmeyi umduğunu doğrulamıştı.

Prens Harry'nin güvenlik endişeleri nedeniyle BK'ye gelemediği fikrini, Scotland Yard'ın eski kraliyet koruma şefi Dai Davies'in bu hafta "bütünüyle katıksız bir saçmalık" olarak yorumlamasının ardından bu ziyaret yapıldı. Eski koruma şefi, dükün "güvenlik uzmanı olmadığını" da eklemişti.

Invictus Oyunları'ndaki olası güvenlik düzenlemeleriyle ilgili konuşan Davies şunları söylemişti:

Gerçek şu ki, ister kendi ekibini alsın, ister Hollanda makamları ona bir tür VIP statüsü versin, korunacağından hiç şüphem yok.

Gerçek şu ki, eğer bir risk varsa, her iki ülkenin de, yani hem bizim hem de Hollanda'nın bu riski belirleyecek sofistike sistemleri var.

Bu ülke Dük'ün artık risk altında olmadığına karar verdi. Bu doğru olabilir de olmayabilir de fakat şimdi benden çok daha nitelikli kişiler bu kararı verebiliyor ve bunu asla hafife almazlar.

Hollanda'da Savunma Bakanlığı'nın kraliyet mensuplarının korunmasında görev aldığını belirten Davies, orada da bir kraliyet koruma ekibi olduğunu ama BK'deki ekip kadar büyük veya deneyimli olmadığını da ifade etmişti.

Meghan'ın da Invictus Oyunları'na katılacağı pazartesi günü çiftin bir sözcüsü tarafından doğrulanmıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU