Barış Pehlivan: Ölen savcının oğlu ihaneti anlattı

"Senelerce FETÖ, PKK ve diğer örgütlerle uğraşan, onlarla mücadele eden babama, bir gün gelip ‘sen FETÖ’cüsün’ imasında bulunup soruşturma açmalarıydı. Bu ona çok dokundu, bunu kaldıramadı işte"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, kalp krizi yüzünden hayatını kaybeden Yargıtay savcısı Kamil Erkut Güre’nin oğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Buna göre Oğulcan Enes Güre'nin "Asıl canını sıkan şey; senelerce FETÖ, PKK ve diğer örgütlerle uğraşan, onlarla mücadele eden babama, bir gün gelip ‘sen FETÖ’cüsün’ imasında bulunup soruşturma açmalarıydı. Bu ona çok dokundu, bunu kaldıramadı işte” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pehlivan'ın bugünkü köşe yazısında yer alan Güre’nin ifadeleri şöyle:

Herkes babamın tenzil-i rütbeden dolayı morali bozuk sanıyordu. Ama durum öyle değildi aslında. Babam ona verilen her görevi layıkıyla yapardı. ‘Devletin takdiri, görev verdiyse yapacağız’ derdi. Ama asıl canını sıkan şey; senelerce FETÖ, PKK ve diğer örgütlerle uğraşan, onlarla mücadele eden babama, bir gün gelip ‘sen FETÖ’cüsün’ imasında bulunup soruşturma açmalarıydı. Bu ona çok dokundu, bunu kaldıramadı işte. Telefonla arayıp ‘başsavcım merak etmeyin, biz sizi biliyoruz’ diyen insanların, sonra gidip soruşturma iznini veren karara imza atmalarını kaldıramadı.

Babam kendi koltuğu için hiçbir zaman endişe etmedi. Onun derdi hiçbir zaman koltuğu da olmadı. Sadece bu yozlaşmış düzen içerisinde, kendisi gibi yetim kalan onurlu ve şerefli hâkimler ile savcılara sahip çıkmak istiyordu. Ama ikiyüzlü yargı camiasının ihanetini kaldıramadı. Babam her hafta benimle maça gelirdi, her hafta maç yapardık, sağlık olarak benden daha dinç olduğunu herkes bilirdi. Ne kalp sıkıntısı ne de tansiyonu vardı, hiçbir sorunu yoktu. Düzenli olarak check-up’a girerdi. Bu haksızlıklara rağmen kimsenin arkasından konuşmadı, kimseye oyun oynamadı. Sadece ‘devletin takdiri’ dedi, hep sustu ve artık ebediyen konuşamayacak. Ama ben onun bana bıraktığı bu sancağı daha ileriye taşıyarak, babamın bana olan emanetine sahip çıkacağım.

Pehlivan, "Kamil Erkut Güre öldü, cenazesi kaldırıldı, mezara gömüldü. Biliyorum ki hayattayken onun üstüne toprak atan kirli eller de gün gelecek isim isim ortaya çıkacak" yorumunu yaptı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU