İç giyim firması Suwen'in Genel Müdür Yardımcısı Dilek, eleştirilen reklam hakkında Independent Türkçe'ye konuştu

Reklamlarını son iki yıldır "İçimde Suwen var" sloganıyla yayınlayan iç giyim firması Suwen, bu yıl sosyal medyada çok tepki aldı. İç çamaşırının görünmediği reklamları eleştirenlere Suwen'den yanıt geldi

İç çamaşırı firması Suwen'in marka yüzü, oyuncu Melisa Aslı Pamuk'tu/ Fotoğraf: Suwen

İstanbul merkezli iç çamaşırı markası Suwen, hafta başından bu yana Twitter gündeminden düşmüyor.

Bunun iki nedeni var. Bunlardan ilki "İçimde Suwen var" sloganıyla basılan reklam afişi. 

Melisa Aslı Pamuk'un reklam yüzü olduğu afişte, alışılmışın dışında iç çamaşırı gözükmüyor.

Pamuk'un giydiği gömlek içinden çamaşırın küçük bir kısmı görülüyor. 

İç çamaşırının tamamının görünmemesi nedeniyle marka, "Bu nasıl reklam, Arabistan mı olduk?", "Şeriat geldi de bize mi demiyorsunuz?" gibi tepkiler aldı. 

Hatta Pamuk'un kendisine de "Muhafazakâr fanlarını gücendirmekten korkuyorsan iç çamaşırı reklamı kabul etmeyeceksin" gibi tepkiler geldi. 

Sert eleştirilerin yanı sıra reklam, pek çok esprili paylaşımın da konusu oldu: 

 

 

 

 

 

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye açıklama yapan Suwen Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek, reklam sloganının sosyal medyada esprili bir dille karşılık bulmasını yakından takip ettiklerini söyledi. 

"Bu planladığımız bir durum değildi" diyen Dilek, "Gerçekleştirdiğimiz analiz neticesinde yüzde 98 marka açısından olumlu geri dönüş aldığımızı gördük. Reklam ve iletişim açısından bakarsak başarılı, akılda kalıcı, dillere pelesenk olabilecek bir slogan bulduğumuzu görüyoruz" açıklamasını yaptı. 

Slogan daha önce de kullanıldı

Suwen için, "İçimde Suwen var", ilk kez kullandıkları bir slogan değil. Mayıs 2021'de çekilen reklam filminde de aynı slogan kullanıldı.  
 


Can Dilek kampanyanın hedefiyle ilgili "Tıpkı ilkinde olduğu gibi, klişeleşmiş kalıplardan uzak durmaya çalıştık. Farklı beden tiplerinde ve farklı yaşam tarzlarına sahip kadınları bir arada yansıtmaya özen gösterdik" dedi. 

İç giyim kategorisinin dış giyimden farklı olduğunu düşündüklerini söyleyen Dilek, "Özellikle uzmanı olduğumuz sutyen ürününün kadınların yaşamında önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu manada reklam filmimizin sonunda yinelediğimiz vaadimize sıkı sıkıya bağlıyız. Suwen olarak kadınları rahat, şık ve güçlü hissettirmek için çalışıyoruz" diye konuştu. 


"İç giyimde yüzde 94’lük bir tavsiye skoruna sahibiz"

Dilek'e göre dış giyim ürünleri gibi herkes tarafından görünmeyen iç giyim ürünlerinin satın alımını farklı gelişmeler etkiliyor. 

Evlenmek, iş görüşmesine gitmek, arkadaşlarla buluşmak, doktora gitmek bunlardan sadece bazıları. 
 

CanDilek2 (1).jpg
Suwen Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek/ Fotoğraf: Suwen


Can Dilek, "Bu etkinliklerin içerisinde kendimizi rahat/konforlu ve özel hissetmek, şık ve kaliteli görünmek gibi önceliklerimiz oluyor" dedi ve şunları kaydetti: 

Biz de ajansımız Rafineri ile birlikte buradan yola çıkarak “selfwear” konumlandırması üzerine çalıştık. 

Gerçekleştirdiğimiz araştırmalarda, görüşme ve analizlerde etrafımızda Suwen kullanan ama bunun farkında olmayan bir kitle olduğunu tespit ettik. 

Bu keşfetme yolculuğunda Suwen markasının bize sağladığı en önemli rekabet avantajlarından birisi kalitesi ve tavsiye skoru oldu. İç giyimde yüzde 94’lük bir tavsiye skoruna sahibiz. 

Tüm bu sürecin neticesinde içerisinde pek çok anlamı aynı anda barındırdığına inandığımız, fonetiğine güvendiğimiz sloganımız #içimdesuwenvar’ın üzerine iletişim stratejimizi inşa etmeye karar verdik. 

Hatta yakın zamanda bu sloganın daha farklı bir göndermesi olan bir varyantını farklı bir kategorimiz için de kullanmaya başlayacağız.


Suwen'in yüzde 41'i halka arz ediliyor

Suwen'i sosyal medya gündemine sokan diğer önemli gelişme ise, 2003'ten bu yana kadın iç giyim, ev giyim, plaj giyim ve çorap (KİEP) sektöründe olan markanın halka arz ediliyor olması. 

Gedik Yatırım eş liderliğiyle halka arz edilen firma için talep toplama tarihleri, 13-14-15 Nisan 2022 olarak açıklandı. 

Gedik Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre firmanın halka açıklık oranı yüzde 41,07 olacak. Talep toplama, 18,5 liralık sabit hisse fiyatıyla gerçekleşecek. 

Açıklamaya göre 6 milyon liralık nominal değerli paylar sermaye artırımı, 17 milyon liralık nominal değerli paylar ortak satışı yoluyla olmak üzere toplam 23 milyon nominal değerli hisse, halka arz edilecek. 

Mağaza sayısı 50'den 142'ye çıktı

Bu konuda da bilgi veren Suwen Satış ve Pazarlamasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek şunları söyledi: 

"Türkiye'nin en hızlı büyüyen kadın iç giyim perakende markası olarak, Suwen'in halka arzı ile kaynak elde edilmesi, kurumsallaşmaya hız kazandırılması, Şirket değerinin ortaya çıkması, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin daha güçlü bir şekilde uygulanması ve kurumsal kimliğinin güçlendirilmesini hedefliyoruz."

Ürünlerini "mağazacılık, e-ticaret ve toptan" olmak üzere üç temel satış kanalından pazarladıklarını hatırlatan Dilek, Suwen'in Modern Özel Zincir Mağazalar arasında mağaza sayısı bakımından Türkiye'nin en yaygın ikinci mağaza ağına sahip olduğunu belirtti. 

Halka arzdan önce düzenlenen online basın toplantısında konuşan Suwen Finans ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Koç ise 2017'de 50 olan yurt içi mağaza sayısının, Mart 2022'de 39 şehirde 142'ye çıktığını söyledi. 

Net satış geliri ise 2017'deki 42,8 milyon liralık seviyesinden 2021 yılında 359,9 milyon lira seviyesine yükseldi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU