AK Parti'li vekilden "pahalılık" açıklaması: Vatandaş haklı, biz de bu yangını yaşayanlardanız

"Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da etkisi var"

Geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında vatandaşın alım gücünün yükseldiğini belirterek, "Artık ev sahibi olmak, araba sahibi olmak hiç zor değil" ifadelerini kullanan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, bu kez katıldığı yayında ise hayat pahalılığından şikayet eden vatandaşların haklı olduğunu belirterek asgari ücrette yıl ortasında bir düzeltme yapılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hülya Atçı Nergis, Kayseri'nin TV1 kanalında katıldığı Ramazan Sohbetleri programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor"

Hayat pahalılığı ve yaşanan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti'li Nergis, "Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntı ve sorunlar nedir? İşte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar yukarı çıktı. Böyle bir problem var. Yaz sezonu mutlaka pazardan bu yangın dinecek. Ürün bolluğu olunca mutlaka fiyatlar düşecek. Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da etkisi var" dedi.

"Biz de bu ülkenin vatandaşıyız"

Yıl ortasında asgari ücrette bir iyileştirme yapılması yönündeki tartışmalara da değinen Nergis, şöyle konuştu:

Vatandaşımızın serzenişleri haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de bizzat tüketiciyiz İnşallah bunlar aşılacak. Bu hususta ben de asgari ücrette bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanım temmuz- ağustos gibi bakanımız ve hükümetimizde o yönde bir açıklama yaptı. Sanki ağustos gibi olabilir

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU