Buldan: Bu halk, yaşanan ekonomik kriz karşısında sizleri bir erken seçime zorlayacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Halka sabır önerenlere bakıyoruz, bir gün çıkıp da 'beşli çeteye garanti ödemelerini durduruyoruz' dediklerini duymadık" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Buldan, "Ekonomi adeta yangın yerine düşmüş durumda. Ekonomide yaşanan felaket iktidarın iddia ettiği gibi geçici bir durum değil. Enflasyon, TÜİK’in enflasyon oyunlarına rağmen yüzde 62’ye dayandı. Her ay tırmanmaya devam etmektedir. Kontrolü kaybeden, ne dedilerse tersini yaşatan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu artık bu toplumun, bu ülkede yaşayanların bilmesi gerek" diye konuştu.

"2023’ü bile göremeyeceksiniz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi de eleştiren Buldan şunları kaydetti:

İktidarın durumunu çok iyi özetleyen bir Maliye Bakanı var. 2021 Aralık ayında 'Enflasyon şubatta düşecek' dedi. Şubat geldi dayandı, bu kez mart ve nisanda düşecek dedi, bırakın düşmeyi daha da artan bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı söylemek isterim. Sanki kendisi aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan bu Maliye Bakanı’na şunu ifade etmek isteriz, siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz. Bu halk, yaşanan ekonomik kriz karşısında sizleri bir erken seçime zorlayacak. Erken seçimle birlikte ülke yeni bir yönetimi de seçecek. 

"İktidarın yalanlarındaki enflasyon da her ay düzenli olarak artıyor"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Buldan'ın eleştirilerine hedef oldu. Buldan, "Genel başkanları çıktı, çözüm üretmek yerine sabredeceğiz diyerek halka bir kez daha acı reçeteyi gösterdi. Bu ekonomi yönetimi ekonomiyi değil yalanlarla algıyı yönetmeye çalışıyor. Enflasyon sadece tüketici fiyatlarında yükselmiyor. Aynı zamanda iktidarın yalanlarındaki enflasyon da her ay düzenli olarak artıyor. Halka sabır önerenlere bakıyoruz, bir gün çıkıp da beşli çeteye garanti ödemelerini durduruyoruz dediklerini duymadık. Halka sabredin diyen zihniyetin; eş, dost ve akrabalara adrese teslim ihale dağıtmayı durdurduğuna dair hiçbir şey görmedik" ifadelerini kullandı.

İktidara çağrıda bulunan Buldan şunları ifade etti:

Gelin esnafa elektriği en az yüzde 70 indirimle verelim. Yandaş şirketler değil esnaflar kazansın. Fiyat artışları düşsün. Çiftçiye gübreyi, mazotu, elektriği en az yüzde 70 indirimle verelim.

Öğrencilerin KYK borçları silinsin, gençler en azından bir soluk alsın.  Asgari ücret 3 ayda bir yenilensin. Emeklilerin bayram ikramiyeleri en az 5 bin TL olsun, akaryakıt ve ulaşımdaki ÖTV kaldırılsın.

 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU