Öğrenciler, Kürtçe halay nedeniyle saldırıya uğrayıp şehri terk etmişlerdi... Valilik'ten açıklama

Valilik bir öğrenci yakınının CİMER’e başvuru yapması üzerine adli soruşturma başlatıldığını bildirdi

Görsel: Independent Türkçe

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde, Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrencilerin kendilerine “Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri” adını veren bir grup tarafından saldırıya uğramasının ardından Valilikten açıklama geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe’nin gündeme getirdiği haberin ardından valilikten “Yurt müdürlüğü tarafından ‘Biz Bize Moral Akşamları’  kapsamında düzenlenen eğlence programının sonuna doğru öğrenciler tarafından halay çekilmek istenilmiş ve sisteme bağlı bilgisayardan yine öğrenciler tarafından halay müziği açılmıştır. Açılan müzik Kürtçe üçayak halayı olup, öğrenciler sorunsuz şekilde halaylarını çekmişlerdir” denildi.

Düzenlenen eğlence sırasında öğrencilerin yurt kurallarına aykırı bir eylem ya da slogan atmadığını, eğlencenin de ilerleyen saatlerde sona erdiğini bildiren Valilik’ten şu açıklama yapıldı:

Ancak halaya katılan öğrencilerin halay görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşmaları üzerine gece 24.00 civarında yurt öğrencisi olmayan 10-15 kişilik bir grup yurt önüne gelmiştir. Yurt müdürü ve yurt güvenlik memurlarının polise haber vermeleri üzerine, grup polis memurları tarafından herhangi bir olaya mahal vermeden dağıtılmıştır. Açıkça görüldüğü üzere yurt içerisinde herhangi bir olay veya problem yaşanmamıştır. Olayın ertesi günü konunun Valiliğimize Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından bildirilmesi üzerine tüm erkek-kız öğrenci yurt müdürleri, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü ile derhal toplantı düzenlenmiş ve ilimizde öğrenci olaylarını kışkırtıcı tavırların önüne geçilmesi için alınması gerekli tedbirler görüşülmüştür.

Adli soruşturma başlatıldı

“7 Nisan 2022’de Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından yapılan açıklamaya kadar Valiliğimiz veya Karaman Cumhuriyet Başsavcılığına öğrencilere baskı yapıldığına dair bir başvuruda bulunulmamıştır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Ancak Sayın Milletvekilinin açıklaması ve öğrencilerden birinin abisi tarafından CİMER’e başvuru yapılması üzerine adli soruşturma başlatılmıştır.

Valilikten konuya ilişkin olarak Yunus Emre’den alıntı yapıldı:

Yunus Emre’nin memleketi olan ve onun ‘Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için’ sözü ile yüzyıllarca sevgiye hoşgörüye başkent olmuş bu kadim şehirde, gençlerimizin hoşgörü ve kardeşçe birlikte yaşayacaklarından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU