Elon Musk'ın annesi: Joe Biden dünyanın en gelişmiş roketlerinden ve uzay araçlarından tamamen habersiz

Başkan ve Elon Musk elektrikli arabalarla sendikalar konusunda anlaşmazlığa düşmüştü

SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu'na mürettebat taşıyan Dragon kapsülü (SpaceX)

Elon Musk'ın annesinin Beyaz Saray'a bir mesajı var: Oğluma daha çok ilgi gösterin.

Maye Musk, uzun süre dikkatleri üzerine çekmeden asla duramayan oğlu Elon Musk'ın kısa süre önce yönetim kurulu üyesi olduğu Twitter'da, Beyaz Saray'ın Musk'ı teknik başarılarından dolayı yeterince övmediğinden şikayet etti.

Joe Biden ve Kamala Harris'i "dünyanın en gelişmiş roketlerinden ve uzay araçlarından tamamen habersiz" olarak nitelendirip eleştiren Maye Musk, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in kısa süre önce başarıyla gerçekleştirdiği roket fırlatmasının fotoğrafını paylaştı.
 


Ay'a ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılacak görevler için SpaceX'e 3 milyar doları aşan NASA ihalesi veren Biden yönetimi, Musk'ın roket becerilerinin hayli farkında gibi görünüyor.

Yine de, milyarder CEO ve Başkan arasında biraz soğuk bir ilişki var.

Martta CNBC'ye konuşan Musk, Başkan'ın elektrikli araçlara yatırım yapan diğer Amerikalı araba üreticilerinden bahsettiği Ulusa Sesleniş konuşmasında Tesla'dan bahsetmediği için şikayet etmiş ve "Kimse Ulusa Sesleniş'i izlemiyor" demişti.

Bir ay öncesinde Beyaz Saray'ın "Tesla'yı her fırsatta açıkça görmezden geldiğini ve geçen çeyrekte Tesla'nın 300 binden fazla, GM'nin ise yalnızca 26 elektrikli araba ürettiği bir dönemde halka GM'nin elektrikli araba endüstrisine liderlik ettiğini söyleyerek yanlış beyanda bulunduğunu" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir noktada Musk, Biden'ı "insan şeklindeki ıslak çoraptan kuklaya" benzetmiş ve Beyaz Saray politikasının "sendikalar tarafından kontrol edildiğinden" şikayet etmişti. (Tesla sıklıkla çalışma koşullarına dair şikayetlerle karşı karşıya kalıyor ve Musk araba sendikalarına karşı lafını esirgemiyor.)

Beyaz Saray çalışanları gazetecilere özel olarak yaptığı açıklamalarda Biden'ın, Tesla'nın CEO'sunun tartışmalı bir şey söyleyebileceği korkusuyla ya da Başkan için temel bir destek tabanı olan sendikalara karşı olduğu algısı nedeniyle Musk'la arasındaki mesafeyi koruduğunu söylemişti.

ABD Başkanı şubatta Tesla'yı övmüştü.

Biden konuşmasında "2021'den bu yana şirketler burada, Amerika'da toplamda 200 milyar doları aşan yerli üretim yatırımı yaptıklarını duyurdu. Yeni elektrikli araç üretimini genişleten GM ve Ford ikonik şirketlerden, ülkemizin en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla'ya, elektrikli kamyonlar üreten Rivian veya elektrikli otobüsler üreten Proterra gibi yenilikçi ve daha genç şirketlere kadar" ifadelerini kullanmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU