Wimbledon'da favoriler çeyrek finalde

Turnuvada tek erkeklerde seribaşları Novak Djokovic, Roger Federer ve Rafael Nadal çeyrek finale çıkarken, tek kadınlarda dünya 1 numarası Ashleigh Barty ve 3 numarası Karolina Pliskova dördüncü turda elendi

Novak Djokovic - Roger Federer - Rafael Nadal

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın yedinci gününde, erkeklerde seribaşları Novak Djokovic, Roger Federer ve Rafael Nadal çeyrek finale kalırken, tek kadınlarda dünya 1 numarası Ashleigh Barty ve 3 numarası Karolina Pliskova 4. turda elenirken, Serena Williams çeyrek finale kaldı. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının yedinci gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic, 66. sırada yer alan Ugo Humbert'i 6-3, 6-2 ve 6-3'lük setlerle 3-0 mağlup etti. Sırp tenisçi çeyrek finalde klasmanın 23 numarası David Goffin ile eşleşti. 


Dünya 2 numarası Roger Federer, 20'nci sırada yer alan Matteo Berrettini'yi 6-1, 6-2 ve 6-2'lik setlerle eledi. İsviçreli tenisçi çeyrek finalde, Kazak tenisçi Mikhail Kukushkin'i 6-3, 3-6, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup eden dünya 7 numarası Japon Kei Nishikori ile karşılaşacak.


Dünya 3 numarası Rafael Nadal ise 69 numaralı Joao Sousa'yı 6-2 biten 3 setle yenerken, çeyrek finalde klasmanın 65 numarası Sam Querrey'in rakibi oldu.

Pliskova-Serena-AFP-Reuters.jpg
Karolina Pliskova - Serena Williams / Fotoğraf: AFP - Reuters


Tek kadınlarda Pliskova elendi, Serena Williams çeyrek finalde

Tek kadınlarda dünya 1 numarası Ashleigh Barty, 55. sıradaki Alison Riske'ye 3-6, 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenildi. Bu skorla Avustralyalı Barty, kadınlar dünya 1 numarası olarak katıldığı ilk turnuvaya 4. turda veda ederken, ABD'li Riske kariyerinde ilk defa bir grand slam turnuvasında çeyrek finale yükseldi.


Dünya 68'incisi 22 yaşındaki Çek sporcu Karolina Muchova, turnuvanın 3 numaralı seri başı vatandaşı Karolina Pliskova'yı 4-6, 7-5 ve 13-11'lik setlerle 2-1 mağlup etti. Muchova çeyrek finalde, 24. sıradaki Hırvat Petra Martic'i 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup eden dünya 8 numarası Ukraynalı Elina Svitolina'nın rakibi oldu.

Serena Williams ise dünya 31 numarası Carla Suarez Navarro'yu 6-2'lik 2 setle 2-0 mağlup etti. Dünya 10 numarası olan Serena, çeyrek finalde Barty'yi eleyen Alison Riske ile karşılaşacak. 

Turnuva, bugün oynanacak çeyrek final maçlarıyla devam edecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU