Reuters: Ukrayna sınırında bulunan Rus kentindeki askerlere ateş açıldı

Rus vali yaptığı açıklamada, sınıf muhafızlarına havan saldırısı düzenlendiğini söyledi. Ukrayna'dan yapılan açıklamada ise, "Böyle bir bilgimiz yok" denildi

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Rusya'nın Kursk bölgesinin valisi Roman Starovoit, Ukrayna sınırında bulunan Kursk kentindeki sınır muhafızlarına ateş açıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Staravoit, "Dün, yani 5 Nisan'da Sudzhansky bölgesindeki sınır muhafızlarımıza havan saldırısı düzenlemeye çalıştılar. Rus sınır muhafızları ateşe karşılık verdi.  Bizim tarafımızda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı" açıklamasında bulundu.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinden bir sözcü Reuters'ın bu açıklamayı sorması üzerine "Böyle bir bilgimiz yok" dedi.

Rusya geçen hafta Ukrayna güçlerini, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınında bulunan Belgorod kentinde bir yakıt deposuna hava saldırısı düzenlemekle suçlamıştı. 

Ukrayna tarafı ise iddiayı reddetmişti.

Ukrayna: Rus birlikleri Slavyansk ve Kramatorsk yönünde saldırıya geçti

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Aleksey Arestoviç, Rus ordusunun, daha önce ele geçirdikleri İzyum şehrinden Slavyansk ve Kramatorsk yönünde saldırıya geçtiğini duyurdu.

Arestoviç, Slavyansk ve Kramatorsk yönünde saldırıya geçen Rus birliklerin biraz ilerlediğini, bir Rus helikopterinin Ukrayna askerlerince vurulduğunu bildirdi.

Rusların üç gün önce de güneyden ve kuzeyden zayıf da olsa saldırı girişiminde bulunduğunu belirten Arestoviç, Ukrayna birliklerinin Donbas'a doğru kuzeyden engellenmeye çalışıldığını kaydetti.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU