Akşener’den “İmamoğlu ve Yavaş aday olur mu?” sorusuna yanıt

Akşener ittifak için “Tayyip Bey, düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu” dedi

Fotoğraf: YouTube

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aday olur mu?” sorusunu yanıtladı.

Akşener, “Hayır’ olmaz diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bağladı işi. Orada çıkan karara uyacağız. Cumhur İttifakı bileşenleri bizim adayımızı çok merak ediyor. Bizim önceliğimiz bu ucube sistemin değiştirilmesinde dair ortaklaştırılması. Tayyip Bey, düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu” dedi.

Akşener, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

13. Cumhurbaşkanı kim olacak?

Seçimlere ilişkin açıklamada bulunan Akşener, "Seçimlerde 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak" dedi. 

İmamoğlu ve Yavaş aday olur mu?”

Akşener bu soruya “Hayır olmaz diye bir durumumuz yok” yanıtını vererek, “Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız. Cumhur İttifakı bileşenleri bizim adayımızı çok merak ediyor. Bizim önceliğimiz bu sistemin değiştirilmesinde ortaklaştırılması. Tayyip Bey, düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu” diye konuştu.

"Bu ülkede müthiş bir liyakat var"

Türkiye'nin parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini söyleyen Akşener, "Tek adam sistemi, ucube bir sistemdir. Bu ülkede müthiş bir liyakat var. Bu sistem halk tarafından seçildi denendi ama olmadığını gördük. Bir kişinin tüm ülkeyi yönetme ihtimali yok" ifadelerini kullandı. 

"Bizim önceliğimiz..."

"Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor ancak biz adayımızdan ziyade bu yanlışlıkların düzelmesi için mücadele ediyoruz" diyen Akşener şöyle devam etti: 

Bu ucube sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz. Bu Tayyip Bey'in sorunu değil. Sistemin bozukluğu tek bir ismin özelinde değildir. Sistemde değişikliğe gidilmesi gerekmektedir. Eleştirilerim Tayyip Bey düşmanlığı üstünden bir söylem değil. Sistemdeki temel sıkıntı herşeyin tek bir kişiye sorulması. Kim olursa olsun yetkilerin hepsi tek bir kişide olmamalı. 

HDP açıklaması

Candaş Tolga Işık'ın, "Masada görünmüyor ama masada HDP'nin de olduğu söyleniyor?" sorularını Akşener'e yöneltmesinin ardından, "Bu sorulara cevap vermeme kararı almıştım ama... Aptalca bir şey var. Bizi terbiye etmek için yani İYİ Parti'yi terbiye etmek için. Bizim üzerimizden bizi terbiye etmek için o pis dil, Kürtlere hakaret halinde, küfür halinde gidiyor. Çok açık söyleyeyim HDP ile biz masada değiliz. Bunu HDP'de söylüyor zaten. O masada HDP olsa biz olmayız" dedi.

 

tv100

DAHA FAZLA HABER OKU