Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden "Buça" açıklaması: Katliam görüntüleri dehşet verici, Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi temel beklentimizdir" denildi

Fotoğraf: Reuters

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna'nın Buça şehrindeki "katliam görüntüleri" ile ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, görüntülerin "dehşet verici" olduğu ve Ukrayna halkının acısının yürekten paylaşıldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet vericidir. Dost Ukrayna halkının acısını yürekten paylaşıyoruz.

Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi temel beklentimizdir.

Türkiye, savaşın başladığı ilk günden beri  olduğu gibi, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir.

Ne olmuştu?

Dün sosyal medyada, Buça sokaklarındaki öldürülen Ukraynalı sivillerin fotoğrafları ve videoları yayınlanmıştı.

Ukrayna, Rus güçlerinin Buça'da katliam yaptığını, görüntülerin de bunun kanıtı olduğu açıklamış, Rusya ise yaptığı açıklamada görüntülerin kurmaca olduğunu savunmuş ve Batı ülkelerini "yalan habercili" ile suçlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU