İngiliz Muhafazakar Parti üyeleri idamı destekliyor, İslam’ın tehdit olduğuna inanıyor ve Trump’ın iyi bir başbakan olabileceğini düşünüyor

Muhafazakar Parti üyelerinin İslamofobik gönderileri araştırıldı

Boris Johnson (PA)

Muhafazakar Parti üyelerinin idamı geri getirmek istediği, İslam’ın İngiliz yaşam tarzına bir tehdit oluşturduğuna inandığı ve Donald Trump’ın iyi bir başbakan olacağını düşündüğünü ortaya koyan bir anket yayımlandı. 

YouGov araştırma şirketinin yaptığı anket Muhafazakar Parti üyelerinin yüzde 58’inin bazı suçlar için idama izin verilebileceğini düşündüğünü gösterdi. Katılımcıların yüzde 37’siyse idam cezasını desteklemiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankete katılanların yüzde 56’sı İslam’ın İngiliz yaşam tarzına karşı tehdit oluşturduğunu düşünürken sadece yüzde 22’si İslam’ın “genel olarak uyumlu” olduğunu düşünüyor. Sonuçlar Muhafazakar Parti’nin İslamofobi suçlamalarından kurtulmaya çalıştığı sırada yayımlandı. 

Trump’ın liderliğine dair sorulan soruyaysa katılımcıların yüzde 54’ü Trump’ın İngiltere için iyi bir başbakan olabileceğini düşündüğü belirtirken yüzde 43’ü kötü olacağını düşünüyor. 

Buna ek olarak Channel 4'un Dispatches programı için görevlendirilen araştırma katılımcıların yüzde 42’sinin farklı ırki ve kültürel geçmişe ait insanlara sahip olmanın İngiliz toplumuna zarar verdiğini düşündüğünü gösterdi. 

Boris Johnson’ı Destekleyenler Grubu üyelerinden biri, “Tüm Müslümanların Büyük Britanya’ya girmesini yasaklayabilirim” dedi. 

Jacob Rees Mogg’ı Takdir Topluluğu üyelerinden biri, “Maidstone ve Worcester’de iki mega caminin planlanmasına izin verilmesinde anlaşıldı, nasıl hissetmemiz gerekir?” dedi ve bir diğeri de “YANLIŞ” dedi.

YouGov’un yaptığı anket ayrıca katılımcıların iklim değişikliği tehdidine dair kuşkucu olduğunu gösterdi. Muhafazakar Parti üyelerinin yüzde 46’sı iklim değişikliğiyle alakalı kaygıların abartıldığını düşünürken yüzde 45’i tehlikenin bilim insanlarının söylediği kadar gerçek olduğunu düşünüyor.

 

 

Üyelerin yüzde 49’u çocukların okulda LGBT ilişkilerine dair eğitim almaması gerektiğini söylerken yüzde 51’i pek çok insanın eğer yeteri kadar uğraşırlarsa iş bulabileceğini düşünüyor. 

YouGov araştırma şirketi - halihazırda bir sonraki parti lideri ve Başbakanı isimlendirmek için Boris Johnson ve Jeremy Hunt arasında seçim yapmakta olan -  892 Muhafazakar Parti üyesiyle 11-14 Haziran tarihleri arasında görüştü.

Johnson ve Hunt'ın seçim sürecinin son düzlüğüne çıkmasının ardından aynı şirketin yaptığı bir diğer araştırma parti üyelerinin çoğunluğunun Eski Londra Belediye Başkanı'nın “en güvenilir” başbakan olacağını düşünüyor.

Bin 119 üyenin katıldığı 1-5 Temmuz’da gerçekleştirilen anket katılımcıların yüzde 52’sinin Johnson’ı ve yüzde 32’sinin Hunt’ı desteklediğini ortaya koydu. 

Muhafazakar Parti sözcüsü sosyal medyadan şu açıklamalarda bulundu:

“Bu tip gönderilerde bulunan parti üyesi olduğunu tespit ettiğimiz kişilerin üyelikleri devam eden soruşturmayla askıya alındı. Ayrım ve istismarın her türlüsü yanlış ve hoş görülmeyecek.”

Rees-Mogg, Jacob Rees Mogg’ı Takdir Topluluğu’nun resmi destekçi grubu olmadığını söyledi. Buna ek olarak Rees-Mogg, “Bu tip davranışları kesinlikle kınıyorum. Bu tip davranışlarda bulunanlar benim destekçilerim değil ve ihbar edilmeliler” dedi.

Haziran’da eski Muhafazakar Parti Eş Başkanı Sayeeda Warsi parti için İslamofobiye dair soruşturma yürütme sözü veren liderlik adaylarını memnuniyetle karşılamış ancak “tepinip bağırmanın” utanç verici olduğunu söyledi.

İngiltere Müslüman Konseyi (MCB) sözcüsü Miqdaad Versi geçen ay parti zümresinde İslamofobi içeren “yüzlerce dosyanın” olduğunu söyledi. 

MCB, bağımsız müfettişleri parti içindeki suçlamalara dair resmi bir soruşturma için teşvik ederek 20 sayfadan fazla kanıtı Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu’na gönderdi. 

PA’dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU