Erdoğan'dan "İstanbul'da liderler zirvesi" açıklaması: Zelenski'nin olumlu bakışı var, Putin'in de olumlu yaklaşımı sözkonusu

Erdoğan, "Eğer İstanbul'da liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve neticesinde de olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Rusya ve Ukrayna arasında liderler seviyesinde bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğiyle ilgili soruya cevap veren Erdoğan, dün Ukrayna Cumhurhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştüğünü, bugün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştireceğini aktardı.

Erdoğan şunları söyledi:

Her iki liderle de yapacağımız görüşmelerde ön görüşmeler neticesinde mutabakat diyeyim, bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için en üst düzeyde liderlerle görüşmenin ve bu konmuda ev sahipliği yapabileceğimizi ifade ettik. Sayın Zelenski'nin olumlu bakışı var, Putin'in de daha önce olumlu yaklaşımı sözkonusu idi. Tarih olarak onlar belirleyecek. Eğer İstanbulumuzda liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve neticesinde de olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız.

Karadeniz'deki mayınlar

Karadeniz üzerinden İstanbul Boğazı'na kadar gelen deniz mayınlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Mayınlar noktasında biliyorsunuz imha edildi. Özellikle Deniz Kuvvetlerimiz ciddi bir takibin, çalışmanın gayreti içinde. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı sözkonusu değil. Bundan sonra da Milli Savunma Bakanlığımız başta olmak üzere Deniz Kuvvetleri süreci takip ediyor. Şu an için sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan: En kısa sürede sosyal medya düzenlemesini hayata geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenen "Fatih'te Genç Projeler" programının açılışına katılarak konuşma yaptı.

Gençlere hitap eden Eden Erdoğan, "Sizler imkanlar bakımından çok daha şanslısınız. Sosyal medya kullandığı imkanlar yanında doğru kullanılmazsa bataklık gibi yutma tehdidini içinde barındırıyor. Genel olarak internet mecraları, sosyal medya ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Biz de vatandaşlarımızın tamamını korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık" dedi.

"Hukuki altyapıdan yoksun, sosyal medya ve ticaret platformlarının yol açacağı sorunlar endişelerin çok üzerindedir" diyen Erdoğan, gereken düzenlemeri en kısa sürede hayata geçiceklerini de vurguladı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Gençlerimizden internet, sosyal medya ve diğer alanlardan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını rica ediyoruz. Dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın kitabın yerini tutamaz. Hiçbir dijital mecra sporla elde edilen fiziki performansın ikamesi olamaz. Kağıda basılı kitabı masanızdan çantanızdan asla eksik etmeyin. Düzenli olarak her gün spora vakit ayırın. Demli bir çay ve kahve eşliğinde yapılan sosyalleşmeyi ihmal etmeyin. Ülkemizi, dünyayı gezmek için şartlarınızı zorlayın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU