Erdoğan: Irak kendi ayaklarının üzerinde durmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gelen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'le ortak basın toplantısı düzenledi

Fotoğraf: AA

Türkiye'yi ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, "Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz." diyerek, "Irak'ın kendi ayaklarının üzerinde durması, bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından da son derece önemlidir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluşturur." ifadelerini kullandı.

"Irak'la güvenlik alanında da temas ve işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Özellikle savunma sanayiinde yapabileceğimiz çok şeyler var" diyen Erdoğan, iki ülkenin 2013'te 16 milyar dolarla rekor kıran ticaret hacmini 20 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Erdoğan: DEAŞ, PKK ve FETÖ hem Türkiye hem de Irak'a tehdit oluşturuyor

"Terörle mücadele"ye de değişen Erdoğan, "Başarıya ulaşabilmek için birlikte çalışmanın öneminin farkındayız" dedi.

Salih: Türkiye'ye dostluk mesajı ile geldik

Türkiye'ye her alanda ortak işbirliği mesajıyla geldiğini kaydeden Irak Cumhurbaşkanı Salih de "Türkiye'nin Irak'ta terörden arındırılmış bölgelerin yeniden imarı konusundaki katkılarını bekliyoruz" diye konuştu.

Salih, "Türkiye ile ilişkilerimiz, omuz omuza tam dayanışmaya sahne olacaktır" dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU