Ukrayna: Rus ordusunun Kiev ve Çernigiv'den çekilmesi devam ediyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmesinin devam ettiğini bildirdi

Fotoğraf: Reuters

Genelkurmay Başkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının 34. gününde son durum değerlendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus ordusunun Kiev şehrini kuşatma görevini yerine getiremediği belirtilen açıklamada, Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmeye devam eden Rus ordusunun muhtemelen birliklerini ülkenin doğu yönünde yoğunlaştıracağı belirtildi.

Açıklamada, Donetsk yönünde saldırılarına devam eden Rus ordusunun, Kreminna ve Mariupol yerleşim bölgelerine hava ve füze saldırıları düzenlediği ve Stepnogorsk, Orihov ve Gülyaypole yerleşimlerinin yakınındaki Ukrayna Savunma Kuvvetleri birimlerinin mevzilerine topçu ateşi açtığı ifade edildi.

Ayrıca, Rus ordusunun Karadeniz ve Azak bölgelerinin yanı sıra Volınsk, Polinsk, Siversk, Tavriçeskoye ve Slavyansk yerleşim birimlerini elinde tutmaya çalıştığı, Luhansk bölgesindeki Popasna, Rubijne yerleşimlerinin kontrolünü ve Mariupol şehrini de ele geçirmeye odaklandığı kaydedildi.

Rus birlikleri ikmal için Belarus ve Rusya'ya dönmek durumunda kaldı

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da ağır kayıplar veren Rus birliklerinin ikmal yapmak ve baştan organize olmak için kendi ülkelerine ve komşu ülke Belarus'a dönmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Savunma Bakanlığı'nın bugün yaptığı açıklamada, "Bu faaliyet hali hazırda lojistik sorunlar ile karşı karşıya olan Rusya'nın üzerindeki baskıyı artırıyor ve Rusya'nın Ukrayna içinde ileri mevzide bulunan birlikleri teşkilatlandırmakta ne kadar zorlandığını gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

Savunma Bakanlığı, Rusya'nın karada kısıtlanan hareketlerini topçu ve füze saldırıları ile telafi etmeye devam etmesinin muhtemel olduğunu da ekledi.

 

AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU