Bahçeli: Enflasyon ve hayat pahalılığından biz de rahatsızız

"Bunu siyaset konusu yapanları iyi niyetli göremeyeceğiz. Devletimiz ve hükümetimiz tüm meselelere hakimdir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'deki enflasyon ve hayat pahalılığından kendilerinin de rahatsız olduklarını belirtti. MHP lideri, "Ancak bunu siyaset konusu yapanları iyi niyetli göremeyeceğiz. Devletimiz ve hükümetimiz tüm meselelere hakimdir" dedi.

Anket eleştirisi

MHP lideri, partisinin TBMM’deki grup toplantısına anket şirketlerine yönelik eleştirileriyle başladı. “Algı operasyonları bize sökmez” diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çalışan kim varsa, 2023'te nal toplayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez. Kamuoyu araştırma şirketlerinin yalan anketleri, güneşi balçıkla sıvamaya, milletin iradesine ket vurmaya yetmez, yetmeyecektir. Gerçeği bilip susanlar gerçeği bilmeden konuşanlar kadar tehlikelidir. Bir gerçek vardır ki, o da, MHP'nin kaderi milletin kaderi, varlığı Türklüğün varlığı ile bir ve aynıdır. 

 

"Bizim anketimiz 85 milyonun duasıdır"

Gerçeği bilip susanlar gerçeği bilmeden konuşanlar kadar tehlikelidir. Bir gerçek vardır ki,  o da, MHP'nin kaderi milletin kaderi, varlığı Türklüğün varlığı ile bir ve aynıdır. Hamdolsun biz inkarcı değiliz. Bizim anketimiz 85 milyon Türk vatandaşının duasıdır, güzel bakışıdır, muhabbet dolu selam ve sahiplenmesidir. Bizim hakkımızda tek söz ve karar sahibi, büyük Türk Milleti'dir. MHP, Türk Milleti'nin güçlü nefesi, gür sesi, parlak geleceğinin müjdesidir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Türk Şeker’in fiyatları yeniden belirlenmeli”

Rafine şekerin satış fiyatı konusundaki tartışmalara değinen Bahçeli, enflasyon ve hayat pahalılığından rahatsız olduklarını ancak bunun siyaset konusu yapılmaması gerektiğini söyledi:

Ayçiçek yağından sonra şekerdeki fiyat artışının piyasa esaslarını karşılamadığı ortadadır. Şeker fiyatlarının 7 liradan 19 liraya çıkması bayat bir ekonomik operasyonun servis edilmesinden başka bir şey değildir. Yeterli şeker olmasına rağmen fiyat artış beklentisi, şeker stoklayanların gözünü hırs bürümesi, şekeri tartışma konusu haline getirmiştir. Telaşa ve paniğe gerek yoktur. Dini imanı para olan çıkarcılardan hesap sorulmalıdır. Bizim önerimiz, Türk Şeker'in fiyatları yeniden belirlemesidir.

“Farklı ürünlere bel bağladılar”

Dün domates, soğan, patates diyerek ortalığı karıştırmak isteyenler bugün farklı ürünlere bel bağlamışlardır. 2023'e kadar bu karanlık kampanya hız kesmeyecek farklı boyut ve içeriklere bürünerek gıda güvenliğimizi tehdit edecektir.

“Zillet korosunu uyarıyorum…”

Enflasyondan biz de şikayetçiyiz. Ancak bunu siyaset konusu yapanları iyi niyetli göremeyeceğiz. Devletimiz ve hükümetimiz tüm meselelere hakimdir. Zillet korosunu uyarıyorum. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Gölgesinde yattığınız yalan ve dedikodular ters tepecek, alayınızı rezil edecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU