Altan kardeşler ve Ilıcak hakkındaki Yargıtay kararı UYAP'a yüklenmedi; avukatların ulaşamadığı kararın tam metni basında yer aldı

Avukat Melike Polat, 16. Ceza Dairesi'nde kararın henüz imza aşamasında olduğu bilgisini aldıklarını söyledi

Yargıtay, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını bozdu. Anadolu Ajansı'nın son dakika olarak geçtiği bozma kararı geçen Cuma günü mesai biterken açıklandı. Kararın açıklanmasının ardından Altan kardeşlerin avukatları UYAP'tan karara ulaşmaya çalıştı ancak karar yüklenmemişti. UYAP sistemine yüklenmeyen karar, ertesi gün Habertürk'te yayınlandı, avukatlar kararı Habertürk'ten okudu. 

"İmza işlemleri sürüyor' denildi"

Independent Türkçe'ye konuşan Altan kardeşlerin avukatı Melike Polat, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın tutuklandıklarını da Sulh Ceza Hakimliği'nin kapısında kararı beklerken Anadolu Ajansı'ndan öğrendiklerini hatırlattı. Avukat Polat, Yargıtay'ın kararını açıkladığını da haber sitelerinden öğrendiklerini belirterek, "Kararı görebilmek için UYAP sistemine girdiğimizde kararın olmadığını gördük. Sonrasında Yargıtay'ın kendi sitesinden kararı bulmak istedik ancak orada dosyanın henüz incelemede olduğu yazıyor. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin kalemini aradık, 'Karar verildi mi, verildiyse neden biz göremiyoruz?' diye sorduk. Onlar da karar verildiğini ancak henüz hakimlerin imza işlemlerinin tamamlanmadığını, bu eksiklikler giderildikten sonra karara erişebileceğimizi söylediler." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hâla ne bize tebliğ edildi ne de UYAP'a yüklendi"

Polat, karar için imza prosedürlerinin tamamlanmasını bekledikleri sırada kararın Habertürk'te yayınlandığını ifade etti ve şunları söyledi:


 "Biz kararı Habertürk'ten okuduk; ancak hâla ne bize tebliğ edildi ne de UYAP ortamına yüklendi."

 

Tahliye talebi reddedilmişti

Yargıtay'ın kararında Ahmet  Altan ve Nazlı Ilıcak'ın anayasayı ihlal suçunu değil FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işledikleri belirtilmiş, Altan kardeşler ve Ilıcak'ın, anayasayı ihlal ettikleri iddiasına ilişkin yeterli inandırıcı delil bulunmadığı ifade edilmişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ'nün darbe çağrışımı davasında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddetmiş, Mehmet Altan'ın ise beraat etmesini istemişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU