Trump, Putin'i bir kez daha övdü

"Zirveye en zeki olan ulaşır"

Donald Trump'ın Georgia'daki mitingine katılan gazeteciler, yaklaşık 5 bin kişinin geldiğini söylüyor. Ancak Trump tarafı katılımcı sayısının 20 bini geçtiğini savunuyor (AP)

Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir kez daha övdü.

Eski ABD Başkanı, 2022 ara seçimlerinde Georgia eyaletinde desteklediği adaylar için cumartesi miting düzenledi. Trump, "Bana Putin'in zeki olup olmadığını sordular. Evet, Putin zeki" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus liderin başka bir ülkeye saldırmasının "büyük bir hata" olduğunu söyleyen Trump, yine de Rusya'nın stratejisini övdü. İşgalden önce sınıra yapılan askeri yığınağın "harika bir pazarlık yolu" olduğunu öne sürdü:

Harika bir pazarlık yolu gibi görünüyordu. Ama bu, Putin için pek iyi olmadı.

75 yaşındaki Trump daha önce de Putin'i "zeki" diye nitelemiş ve "Asıl sorun şu ki bizim liderlerimiz aptal, aptal, aptal" demişti.

Bununla birlikte eski ABD Başkanı, Georgia'daki konuşmasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e de yer verdi. Şi'nin "1,5 milyar kişiyi demir yumrukla yönettiğini" söyleyen Trump, Çin liderini övdü.

Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da "sert" olduğunu belirtti. Otoriter liderlerin "güçlü" olduğunu savunan Cumhuriyetçi isim, "Zirveye en zeki olan ulaşır" ifadesini kullandı.

Trump ayrıca selefi Joe Biden'ın otoriter liderlere kıyasla zayıf kaldığını savundu. Biden'ın, oğlu Hunter Biden hakkındaki iddialar sebebiyle "Ukrayna'yla ilgili her şeyden çekilmesi gerektiğini" söyledi.

 

Independent Türkçe, Guardian, Hill

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU