Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun 'Nereye yüzeceksin?' sorusuna yanıt: Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz

Bahçeli Kılıçdaroğlu’na “Fazla merak iyi değildir, ne gelirse insanın başına meraktan gelir” diye seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

"Türkiye ve MHP’nin önünde 2 siyasi sınavın olduğunu söyleyen Bahçeli “Bunlardan birincisi 2023 yılındaki seçimlerdir. Diğeri de 2024 yılının Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimidir. MHP, Cumhur İttifakı'nın ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır" diye konuştu.

MHP'nin baraj sorunu olmadığı ileri süren Bahçeli, "Bunu Kılıçdaroğlu da bölücü ortakları da biliyor" dedi.

MHP’li belediyelerin çalışmalarından övgüyle söz eden Bahçeli, şunları söyledi:

Bizde yalan, palavra, umut kalpazanlığı yoktur. Biz MHP'yiz. Özümüz birdir, sözümüz senettir. Belediye yönetimi milletimizin emanetidir. Emanete leke sürmek bizim kitabımızda yazmayacak bir yozlaşma halidir. Bizim belediye başkanlarımız şehirleri, beldeleri kara kışla mücadele ederken Balık yemeyi aklından geçirmez. Bizim belediye başkanlarımız arkasından şehirlerinde deprem yıkımı yaşanmışken tatile giderek kayak yapacak izansız yüzler çıkmaz. Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız.

MHP’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilerleyip güçlenmesi için “insanüstü bir çaba göstereceğini” belirten Devlet Bahçeli, ,”MHP, 2023 yılının haziran ayında TBMM'de milletvekili sayısını azami düzeyine çıkarıp, Cumhur İttifakı'nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna ulaşması ve Sayın Erdoğan'ın tekrardan ve açık bir farkla seçilmesi için olağanüstü çaba gösterecektir” dedi.

 

"Ne gelirse insanın başına meraktan gelir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında sorduğu  “Tek bir sorum olacak, sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?” sorusuna da yanıt verdi. Bahçeli Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi:

CHP Genel Başkanı, son gurup toplantısında şahsımı hedef alıp, “Sen barajı geçemeyince, nereye yüzeceksin. Merakım o?” diye soru sormuş. Sayın Kılıçdaroğlu, fazla merak iyi değildir, ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Şimdi bu yörük diyarında bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Biz yüzmeyi değil tummayı biliyoruz. Tunduğumuz yerde de senin gibilerin nasıl boğulduklarını görürüz. Sanırım yüzmeyi seviyorsun, geldiğimiz yerde de senin sandıktan imdat çığlıklarını cümle alem duyacaktır. MHP'nin baraj sorunu olmadığını sen de bölücü ortakların da biliyor.

Adana’da Furkan Vakfı üyelerinin yürüyüşüne sert müdahale eden polislere desteğini bir kez daha vurgulayan Bahçeli şunları söyledi:

Türkiye düşmanı sözde bir vakfın Adana Seyhan’daki kanunsuz eylemlerine zamanında ve yerinde müdahale eden Türk polislerinin alınlarından öptüğümü grup toplantımızda söylemiştim. Doğrudur, ben kendime yakışanı yaptım. Yine yaparım. Bu polislerimizin tertemiz alınlarından bir kez daha öpüyorum

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU