Avustralya, Çin ve Rusya'ya karşı "Uzay Komutanlığı" kurdu

Bakan Dutton, uzayın bu yüzyılda daha büyük askeri önem kazanan bir alan haline geleceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton, Çin ve Rusya'nın Dünya dışından gelecek askeri emellerine karşı koymak için Uzay Komutanlığı kurduklarını söyledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında konuşma yapan Dutton, komutanlığın bütçesi ve görev alacak personellerle ilgili bilgi vermedi.

Uzay Komutanlığının pozisyonunu, Çin ve Rusya'nın Dünya dışındaki askeri emellerine açıkça karşı koyacak şekilde konumlandıran Dutton, uzayın bu yüzyılda daha büyük askeri önem kazanan bir alan haline geleceğini söyledi.

Uzayın çatışmalar için yeni bir alan haline gelmemesi gerektiğini belirten Dutton, Avustralya'nın "güvenli, istikrarlı ve korunaklı bir uzay alanı" için müttefiklerle çalışacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komutanlığa Hava Mareşali Catherine Roberts atandı

Avustralya Uzay Komutanlığı görevine atanan Hava Mareşali Catherine Roberts, Rusya ve Çin’in uyduları yok etme kapasitesine ulaştığı bir alanda Avustralya'nın geri kalmasının kendisini korkuttuğunu söyledi.

Avustralya savunmasının düşman uydularını ortadan kaldırabilmesi gerektiğini dile getiren Roberts, "Çin ve Rusya'nın kamuya açık alanda oldukça iyi belgelenmiş faaliyetleri beni korkutuyor. Şu anda bu tehditlere karşı yetenek eksikliğimizin endişe verici olduğunu düşünüyorum ancak büyük bir müttefikim (ABD) var" ifadelerini kullandı.

Merkezi başkent Canberra’da olan Avustralya Uzay Komutanlığında 100’den fazla personelin görev yapacağı bildirildi.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU