Suriye’nin Kamışlı kentinde IŞİD konulu forum

Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (NRLS) düzenlediği IŞİD konulu forum başladı

Suriye'nin Kamışlı kentinde IŞİD konulu forum düzenleniyor / Fotoğraf: Twitter

Suriye’nin Kamışlı kentine bağlı Amude ilçesinde, Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi (NRLS) tarafından gerçekleştirilen foruma Mısır, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Uluslararası Arap Üniversitesi gibi dünyanın farklı yerlerinden gazeteci, akademisyen, siyasetçi ve araştırmacıların da olduğu yüze yakın kişi katıldı. 

Sabah saatlerinden itibaren forumun gerçekleşeceği salona gelen katılımcılar NRLS üyeleri tarafından karşılandı. Forumda, IŞİD üyelerinin işlediği suçlar ve Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) örgüte karşı mücadeledeki rolünün yanı sıra kadın ve çocuklara yönelik hak ihlallerine ilişkin Kürtçe, Arapça ve İngilizce broşürler dağıtıldı. 

Uluslararası IŞİD konulu forum.jpg
Suriye'nin Kamışlı kentinde uluslararası IŞİD konulu forum düzenleniyor / Fotoğraf: Twittter


Katılımcılardan Kahire Amerika Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Amy Austin Holmes; Londra'daki King's College Savaş Araştırmaları Bölümü'nde güvenlik araştırmaları uzmanı, ICSR kurucusu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE) Başkanı Peter Neumann, Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dominique Anchosbeh, Suudi Arabistan Özel Kuvvetleri eski Başkanı Dr. Seed Bin Umer, Uluslararası Arap Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Muhib Salha foruma katılanlardan birkaçı. 

Forumda ayrıca Arapça, Kürtçe, İngilizce ve benzeri dillerde tercümanlar da yer alıyor.

7 farklı konu masasıyla yürütülecek forumda ilk sunum ‘IŞİD terörünün tarihi ve siyasi boyutu’ konu masası oldu.

Forumun birinci gününün IŞİD’e ilişkin belgesel gösterimiyle tamamlanacağı belirtildi
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU