Steven Spielberg: Squid Game, Hollywood'un denklemini değiştirdi

Usta yönetmen ve yapımcı, Netflix'in CEO'suna teşekkür etti

Steven Spielberg, Haziran 2021'de Netflix'le en az iki film yapmak üzere anlaşma imzalamıştı (AP)

Amerikalı ünlü yönetmen Steven Spielberg, Amerikan Yapımcılar Birliği Ödülleri (Producers Guild of America Awards) töreninde dijital yayın platformu Netflix'in popüler dizisi Squid Game'e övgüler yağdırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

75 yaşındaki usta yönetmen Güney Kore yapımı dizinin Hollywood'da oyunun kurallarını değiştirdiğini ve ABD'de yabancı yapımlara bakışı dönüştürdüğünü dile getirdi. 

Eylül 2021'de yayımlandığında bütün dünyayı sarsan diziden saygıyla bahseden Spielberg, Netflix'in CEO'su Ted Sarandos'a Squid Game'e alan açtıkları için teşekkür etti. 

Squid Game ilk sezonuyla Netflix'in izlenme rekorlarını altüst etmiş ve kostümleriyle tüm dünyada büyük bir çılgınlığa yol açmıştı. 

Denizin Dişleri (Jaws), E.T., Schindler'in Listesi (Schindler's List) gibi filmlerin yönetmeni cumartesi yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Squid Game ortaya çıktı ve matematiği hepimiz için tamamen değiştirdi. Teşekkürler Ted. Seyircileri filmlere uzun zaman önce yerli yıldızlar çekerdi. Bugün tanınmayan kişilerin mini dizilerde, filmlerde başrol olması enteresan.

Spielberg son filmi Batı Yakası'nın Hikayesi'yle (West Side Story), Los Angeles'taki Skirball Center'da düzenlenen törende yılın yapımcısına verilen Zanuck Ödülü'ne aday gösterilen isimler arasındaydı. Ödülü Sian Heder'ın yönettiği ve yapımcılığını Philippe Rousselet'in üstlendiği CODA kazandı. 

Törende yer alan Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk da kırmızı halıda verdiği röportajda dizinin 2. sezonuna dair, "Daha harika oyunlar olacak. Tüm söyleyebileceğim bu" demişti

Hwang şu ifadeleri eklemişti:

Hâlâ beyin fırtınası yapıyorum ve 2. Sezon için fikir topluyorum. Henüz yazmaya başlamadım bile.

1990'dan bu yana verilen Amerikan Yapımcılar Birliği Ödülleri'nde sinema ve televizyon için üretilen iyi yapımcılık örneği eserler onurlandırılıyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Deadline

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU