Kozmonotların Ukrayna'ya destek için sarı kıyafet giydiği haberlerini Rusya yalanladı

Rus uzay ajansı, "Her yerde ve her şeyde Ukrayna bayrağı görmek çılgınlık" dedi

(AP)

Rusya'nın uzay ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ulaşan kozmonotlarının Ukrayna'yı desteklemek için mavi şeritli sarı elbiseler giymeyi seçtikleri yönündeki haberleri yalanlayarak, "Bazen sarı sadece sarıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç Rus kozmonot, geleneksel lacivert renklerinden sapıp UUİ'ye yepyeni sarı uzay kıyafetleriyle gitmişti.

Denis Matveyev, Oleg Artemyev ve Sergey Korsakov'u istasyonda mürettebat üyesi Amerikalı, Rus ve Alman meslektaşları karşıladı.

Amerikan uzay ajansı NASA ve Rus ajansı Roscosmos'un canlı yayınladığı basın toplantısında Artemyev esprili bir şekilde şöyle demişti:

Çok fazla sarı malzeme biriktirmiştik, bu yüzden onları kullanmamız gerekiyordu. Sarı giymek zorunda kalmamızın nedeni bu.

Artemyev devam etti:

Renk seçme sırası bizdeydi.

Üç kozmonot, Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesinin ardından UUİ'ye giden ilk kozmonotlar oldu. Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta başlattığı savaştan bu yana dünyanın dört bir yanındaki birçok kişi Ukrayna'yla dayanışma göstermek için ülkenin ulusal bayrağının renkleri sarı ve maviyi kullandı.

Ancak Rus uzay ajansı, kozmonotlarının Ukrayna'ya destek gösterdiği iddiasını reddetti.
 


Roscosmos'un basın servisi cumartesi günü açıklama yaptı:

Bazen sarı sadece sarıdır.

Yeni mürettebatın uçuş kıyafetleri, üç kozmonotun da mezun olduğu Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi'nin ambleminin renklerinden yapıldı... her yerde ve her şeyde Ukrayna bayrağı görmek çılgınlık.

Roscosmos'un başkanı Dimitri Rogozin, kişisel Telegram kanalında kozmonotların Ukraynalı milliyetçilere sempati duymadığını söyledi.

Üç Rus, 6 aydan uzun bir süre boyunca UUİ'de kalacak ve 30 Mart'ta Dünya'ya dönmesi planlanan mevcut üç mürettebat üyesinin yerini alacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU