Abramoviç, Rusya'nın Ukrayna'ya girdiği gün yatırım şirketinin yönetimini Chelsea yöneticisine devretti

Güney Kıbrıs merkezli Ervington Investments Limited isimli şirketin Yandex de dahil olmak üzere en az sekiz şirkete yatırım yaptığı görülüyor

Roman Abramoviç, milyonlarca dolarlık yatırımları olan bir şirketini Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği gün Chelsea'nin yöneticilerinden Eugene Tenenbaum'a devretti / Fotoğraf: ChelseaFC

Rus milyarder Roman Abramoviç milyonlarca dolarlık yatırımları olan bir şirketini Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği gün İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin yöneticilerinden Eugene Tenenbaum'a devretti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devir işlemi ile ilgili bilgiler Birleşik Krallık şirket tescil kayıtlarında yer aldı.

Bu işlem İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin de sahibi olan Abramoviç'in sahibi olduğu varlıkları, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık yaptırımlarından kaçırmak için yakın çalıştığı isimlere ikinci kez devredişi oldu.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından AB, Birleşik Krallık  ve ABD, Rusya'ya ve başta oligarklar olmak üzere hükümete yakın kişilere yaptırım kararı açıklamıştı.

Birleşik Krallık'ın yaptırımlar konusunda AB ve ABD'ye nazaran daha yavaş davranması oligarklara yaptırımlardan kaçmaya zaman kazandırdığı için İngiliz milletvekilleri hükümeti eleştirmişti.

Reuters'ın söz konusu şirketin Londra ve Amsterdam'da bulunan tescil dosyalarına göre yaptığı analizde, Abramoviç'in Güney Kıbrıs merkezli Ervington Investments Limited isimli şirketin sahibi olduğu ve bu şirketin aralarında Rus arama motoru Yandex de dahil olmak üzere en az sekiz şirkete yatırım yaptığı görülüyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU