ABD Gizli Servisi: "İstemsiz bekarlar" tehdidi büyüyor

Raporda, incel hareketleriyle bağlantılı erkeklerin kadınları öldürdüğü vakalar inceleniyor

Rapor, incellerin feminist düşmanlığı diye de nitelendirilebilecek bir "kadın düşmanı aşırıcılığı" biçimini karakterize ettiğini öne sürüyor (Unsplash)

ABD Gizli Servisi'nin hazırladığı tedirgin edici yeni raporda, kendini "istemsiz bekar" diye niteleyen erkeklerin Amerika'da büyüyen bir tehdit olduğu ortaya kondu.

"Involuntary" (istemsiz) ve "celibate" (bekar) kelimelerinin birleşiminden oluşan "incel", kadınlarla cinsel ilişkiye girmeyi çok istemesine rağmen bunu başaramayan, sonucunda da kendi cinsel ilişki kurma acizliğinden tamamen kadınları sorumlu tutan heteroseksüel erkeklere deniyor.

ABD Ulusal Tehdit Değerlendirme Merkezi'nin hazırladığı 26 sayfalık rapor, incel hareketiyle bağlantılı erkeklerin kadınları öldürdüğü bir dizi hadiseyi inceledi. Son yıllarda ABD ve Kanada'da düzinelerce kadın incel hareketiyle bağlantılı ölümcül ve tedirgin edici saldırılarda hayatını yitirdi.

Araştırmacılar, yıllar süren araştırmada ortaya çıkarılan, kaygı verici ve tehditkar iletişim, şiddete yatkınlık, yoğun veya artan öfke, başkalarını suçlama, tuhaf veya uygunsuz davranışlar ve kişilerarası zorluluklara odaklanan "davranışsal tehdit değerlendirme temalarına" da dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmacıların tespit ettiği temalar arasında diğerlerinin yanı sıra taciz, yaşamdaki arzularda başarısızlığa uğrama, sonuç alamama, mali istikrarsızlık ve geçmişte zorbalığa uğrama yer aldı.

Rapor, incellerin feminist düşmanlığı diye de nitelendirilebilecek bir "kadın düşmanı aşırıcılığı" biçimini karakterize ettiğini öne sürüyor. "Incel" terimi "buna hakkı olduğunu düşünmesine rağmen kadınlarla romantik veya cinsel ilişki kuramadığını hisseden erkekleri" tanımlamada kullanılıyor.

Çalışmada, "Bazen 'erkek üstünlüğü' diye de adlandırılan toplumsal cinsiyet temelli bu ideoloji, sansasyonel kitlesel şiddet olaylarıyla ilişkisi sebebiyle son yıllarda araştırmacıların, devlet kurumlarının ve insan hakları gruplarının ilgisini giderek daha çok çekiyor" dendi.

Araştırmacılar, bir adamın Florida'nın başkenti Tallahassee'deki yoga salonunda ateş açması sonucu iki kadını öldürdüğü ve diğer 4'ünü yaraladığı silahlı saldırıyı inceledi. Rapor, katilin onlarca yıl boyunca uyarı sinyalleri verdiğini ortaya çıkardı.

Raporda, yoga salonundakileri ölümcül biçimde vurduktan dakikalar sonra yarı-otomatik silahıyla kendini vuran Scott Beierle'yi saldırı gerçekleştirmeye sevk eden şeyin kadınlarla ilişki kurmakta zorlanması olduğu ifade edildi.

40 yaşındaki saldırgan daha önce halka açık alanlarda kadınları elle taciz etmesi sebebiyle tutuklanmış, birkaç işten çıkarılmış ve ordudan atılmış.

Beierle'nin kamuya açık belirli yerlere girişi engellenmiş. Ebeveynlerinden gelen bir beyanda uyurken kapıyı kilitledikleri ve genç kızlara dokunduğu için Beierle'yi yeğeninin doğum günü partisinden çıkarmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Beierle, kendi yazdığı "Hepsini S******" adlı şarkıyı yoga salonu saldırısıyla aynı gün internette paylaşmış. Geride bıraktığı nottaysa şu yazıyormuş:

Beraber yaşayacak düzgün bir kadın bulamıyorsam o zaman birlikte ölecek bir sürü ahlaksız kadın bulurum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU