Bahçeli'den doktorlara: Giden olursa keyifleri bilir

"Kalpleri vatan ve millet sevgisiyle çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği ve gitmeyi düşündüğü yoktur"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Giderlerse gitsin" demesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de doktorlara "Giden olursa keyifleri bilir" dedi.

Bahçeli, TBMM'de gerçekleştirdiği grup toplantısındaki konuşmasına sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladı. Açıklamalarına ülkedeki hekimleri temsil eden en büyük meslek örgütü Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) tepki göstererek devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gitmesi gereken TTB başındaki bölücüler"

"Bunlar mesleğe başlarken ettikleri Hipokrat yeminlerini çiğneyen, hekimliğini itibarına menfur ideolojik saplantılarla zarar veren yüz karalarıdır" şeklindeki görüşünü dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

Şimdi de diyorlar ki hekimlerimiz Türkiye’yi terk ediyorlarmış. Bilmiyorlar ki kalpleri vatan ve millet sevgisiyle çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği ve gitmeyi düşündüğü yoktur. Bu ülkeden gitmesi gereken birisi varsa TTB'nin başına çöreklenmiş bir avuç bölücü ve Türkiye karşıtıdır. Haydi buyursunlar, gidişleri olsun da dönüşleri olmasın. Bunun dışında giden olursa keyifleri bilir.

Rusya'ya yaptırım tartışması

Ukrayna’ya savaş açan Rusya’ya yönelik Türkiye’nin herhangi bir yaptırım uygulamaması konusundaki eleştirilere karşı çıkan Bahçeli, “Türkiye'nin jeopolitik konumu dengeli bir dış siyaset takip etmeyi gerektirir. Duygusal davranmak çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir” yorumunu yaptı.

“Diyarbakır’da PKK’lılar ile görüştün mü?”

Bahçeli, konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir dizi itham yöneltti.

 

CHP liderinin Diyarbakır ziyaretinin ardından Twitter’dan paylaştığı bir mesaja “emoji” ile yanıt vermesini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

Bizim bir Twitter mesajımızı alıntılayarak emojiyle cevap vermiş. Ne demekse bu emoji? Emojiyi bırak, ergenler gibi davranmayı bırak, emelin nedir, hedefin nedir, kafanın içindeki asıl gündem nedir, asıl ondan bahset.  Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerle görüştün mü, ümit verdin mi? Şehitlerimize bir Fatiha okumayı hiç düşündün mü? Sorularım açıktır. Süren kısıtlıdır, şunu da bil ki sükut istikrardan gelir. Sorularıma cevap vermediğin zaman hepsine evet dedin kabul edilecektir. Emoji de seni kurtaramaz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU