Akşener'den Erdoğan'ın doktorlarla ilgili sözlerine tepki: Bu bilinçli yapılan bir iş

"2002'de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşirelere yaptırdığını söylemişti. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu / Ekran Görüntüsü: FOX TV

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Akşener programda gündemdeki konuları değerlendirdi ve Kü-ükkaya'nın sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu arkadaş böler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlarla ilgili 'Giderlerse gitsinler' şeklindeki açıklamasını duyduğunda inanamadığını söyleyen Akşener, "Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002'de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşirelere yaptırdığını söylemişti. Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. 'Giderlerse gitsinler' diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş" dedi.

"Erdoğan iktidara ilk geldiğinde doktorların hiçbir işe yaramadığını, iğnelerini hemşirelere yaptırdığını söylemişti" diyen Akşener, "Hemşire ve doktorları karşı karşıya getirmek istedi. Halbuki koronavirüste tüm sağlık çalışanlarının bizim için ne kadar önemli olduğunu gördük. Ama bu arkadaş böler" diye konuştu.

"Keşke sonuç çıksaydı"

Türkiye'nin girişimi ile Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya'daki görüşmesi için, "Keşke bu görüşmeden bir sonuç çıksaydı. Ama kayda değer bir şey çıkmadı. Bu adımlar güzel adımlar ama sonuç çıkmasını temenni ediyorum" dedi.

"Putin'e karşı ağzınızı açamıyorsunuz"

Ukrayna'yı işgale kalkışan bir Putin ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren İYİ Parti lideri, hükümetin dış politika konusunda ve enerji tedariki konusunda Rusya'ya aşırı bağımlı ir yapı oluşturduğunu savunarak, "Putin'in karşısında öyle bir ilişki biçiminiz var ki, ağzınızı açamıyorsunuz. Bu dış politika, çok problemli. Ukrayna ile de yakın bir ilişki biçimimiz var. Dengede götürebilirsiniz, ona itirazım yok. Artık ciddiyet talep ediyorum" dedi.

"Yeni bir Erdoğan seçmeyeceğiz"

Millet İttifakı'nın adayı olan kişinin 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Akşener, aday konusunda ise "Hem Meclis'i alacağız hem Cumhurbaşkanlığı'nı alacağız. Ama bir hata yapılmasın, bir hatalı düşünceye girilmesin. Cumhurbaşkanlığı'na biz, yeni bir sayın Erdoğan seçmeyeceğiz. Yani Almanya Cumhurbaşkanı gibi, Finlandiya'nın adını bile bilmediğiniz Cumhurbaşkanı gibi derleyici, toplayıcı, bu ülkendeki herkesin cumhurbaşkanı olacak bir kişiyi aday göstereceğiz" diye konuştu.

"Tek adayla gidilmeli"

Cumhurbaşkanlığı için ilk turda ortak aday mı yoksa partilerin kendi adaylarıyla mı gidilmesinin daha doğru olacağı yönündeki soruya, "Benim kişisel önerim bu, tek adayla gidilmesi lazım" diye yanıt veren Akşener, "Her şeyi Cumhurbaşkanı olacak kişi üzerinden tanımlarsak bu ucube sistemin değişmesi gerektiğini atlarız. Önemli olan bu ucube sistemin değişmesi. Biz bunları başaracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti sorulan Akşener, "Çok güzel bir şey. Türkiye'nin her şehri kıymetli ve orada yaşayan her vatandaş değerli. Etnik, dini aidiyetlerinin mühafaza etmek kaydıyla o kimlik her şeyin üstünde. Biz böyle bakıyoruz. Çok güzel karşılanmış, ne güzel" diye yanıt verdi.

Ahmet Hakan'a yanıt: Benim aklıma Erdoğan geliyor

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısını canlı yayında Akşener'e gösteren İsmail Küçükkaya, Hakan'ın 'Tansu Çiller deyince neden benim aklıma Akşener geldi' dediğini aktardı.

Akşener ise buna, "Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor" diye yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU