Tesla, savaşa çağrılmaları halinde Ukraynalı çalışanlarına üç ay daha maaş verecek

Tesla, Starlink internet hizmetinin Ukrayna'ya götürülmesini sağladıkları için çalışanlarına da övgüler yağdırdı

(AFP)

Tesla'nın Ukraynalı çalışanlarına Rusya'nın anavatanlarına yönelik istilasına karşı savaşmak için silah altına alınmaları halinde en az üç ay daha ödeme yapacağı bildiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNBC'ye göre Tesla'nın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki çalışanlarına gönderdiği e-postada, "Ukrayna vatandaşı olup yedek asker olarak aktif görev için Ukrayna'ya dönmesi istenen tüm Tesla çalışanlarının istihdamı ve maaşı üç ay daha sağlanacak ve dönemin ardından bu ihtiyaç duyulduğu takdirde tekrar değerlendirilebilir" dendi.

Tesla pazartesi günü gönderdiği e-postada çalışanlarını, Elon Musk'ın uzay girişimi SpaceX'in Starlink uydu internet hizmetinin Ukrayna'ya götürülmesini sağladıkları için de tebrik etti.

Tesla'nın Ukrayna'daki Starlink cihazlarının çalışması için "Tesla Powerwalls" olarak bilinen lityum-iyon batarya sistemleri sağladığı bildirilmişti.

Elektrikli araç üretim şirketi Ukrayna'da faaliyet göstermese de Tesla, ülkedeki 5 bin Tesla sahibinin ve diğer elektrikli araç sürücülerinin Polonya, Macaristan ve Slovakya'daki Supercharger istasyonlarının bazılarından ücretsiz araç şarjı hizmeti alabileceklerini açıklamıştı.

Şirketin açıklamasında, "Uygulamadan birkaç saat sonra Tesla bölgedeki araç sahiplerine e-posta göndererek Ukrayna yakınlarındaki bazı Supercharger istasyonlarının Tesla ve Tesla harici elektrikli araçların ücretsiz şarjı için kullanılabileceğini bildirdi" dendi.

Söz konusu e-postada, "Tesla son günlerdeki istiladan etkilenenleri desteklemek için Ukrayna sınırındaki istasyonlarda bedavaya Supercharger hizmeti sunmaya başladı" ifadesi kullanıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı istilasına tepki veren tek otomobil üreticisi Tesla değil.

Araba imalatçıları General Motors ve Ford da bu ay Rusya'daki işlerini askıya almıştı.

İsveçli otomobil markası Volvo Cars ise, "AB ve ABD'nin uyguladığı yaptırımlar da dahil olmak üzere Rusya'yla malzeme ticaretine yönelik potansiyel riskler" ışığında Rusya'ya araç teslimatını geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

McDonald's, Lego, Starbucks, Apple ve Netflix gibi çok sayıda diğer işletme de Ukrayna istilasının ardından Rusya'daki faaliyetlerinin bir kısmını veya tamamını (veya ürün teslimatını) durdurdu.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU