Akif Beki: İktidara gıda darbesi

“Kişi hükümetine geçtik, tek başlılık geldi, ne yetki istediyse iktidara verildi; bir tek sorumluluk verilemedi”

Fotoğraf: YouTube

Karar yazarı Akif Beki, Türkiye’de iktidarın kendilerini mağdur eden yeni bir sorumlu bulmakta zorlanmadığını ifade etti. Beki, “Kişi hükümetine geçtik, tek başlılık geldi, ne yetki istediyse iktidara verildi; bir tek sorumluluk verilemedi” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısının “İktidara gıda darbesi” başlıklı kısmında Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı konusuna değindi, iktidarı eleştirdi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

İktidar, halkın katlandığı sıkıntıları inkar etmiyor, gerçeklerden o kadar da kopmuş değil. Kötü yönetimden kaynaklandığını inkar ediyor, hepsi bu. Duyuyorsunuz; markette kuyruğa girmeyi tahrik edenlerden yokluk, yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere, hatta gıda darbesine kalkışan baronlara kadar...Her gün, halktan önce iktidarı mağdur eden yeni bir sorumlu bulmakta zorlanılmıyor da.

Yeter ki iş sorumlu bulmaya kalsın, iktidarın üstüne kalmasın. Hayatın pahalılaşmasından, çekilmezleşmesinden yöneticiler hariç herkes sorumlu tutuluyor. Muhalefet ve dış güçler, hep olağan günah keçisiydi. Bugünlerdeyse zammın lafını edenler, özel şamar oğlanı seçildi.

Zamma maruz kalınması değil lafının edilmesi sorun görülünce...Enflasyonla mücadele de lafını ettirmeme tedbirleriyle yürütülüyor. Kişi hükümetine geçtik, tek başlılık geldi, ne yetki istediyse iktidara verildi; bir tek sorumluluk verilemedi. Tokmak iktidarda, davul hala boyundan boyna dolaşıyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU