Çeçenistan Müftüsü: Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır

Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev NATO'yu hedef alarak "O halde orada savaşanlar, bu pislik aramızda yayılmasın diye Kuran uğrunda, Allah uğrunda savaşırlar" diye konuştu

Fotoğraf: Sosyal medya

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesiyle başlayan savaş 13. gününde devam ediyor.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a bağlı birliklerin Rus ordusuyla beraber savaşa girmesi ise çok tartışılmıştı.

Türkiye'deki Çeçen dernekleri de ortak açıklama yaparak "Bu olaylara ilgili olarak farklı kesimler tarafından birbiri ile tamamen çelişen değerlendirmeler yapılmaktadır.  Bilinmelidir ki yüzyıllardır maruz kaldığı zoraki savaşların mağduru olan Çeçenler; kendi yaralarını sarma dışındaki olayların ne gönüllü öznesi, ne tarafı, ne de muhatabıdır" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna saflarında da Çeçenler var

Yine kendilerine "Şeyh Mansur Taburu" adını veren grubun başka bir grup Çeçen ise Ukrayna saflarında savaşa katıldı.

"Putin rejiminden intikam almak için buraya geldik" ifadelerini kullanan "Şeyh Mansur Taburu" üyeleri "Sayımız her gün artıyor. Avrupa'dan, Polonya üzerinden gelen Çeçenler var" diye konuşmuştu.

"Kuran uğrunda, Allah uğrunda savaşırlar"

Çeçen gruplardan farklı açıklamalar gelmeye devam ederken Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev NATO'yu hedef aldığı açıklamasında "Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. O halde orada savaşanlar, bu pislik aramızda yayılmasın diye Kuran uğrunda, Allah uğrunda savaşırlar. Onlar cihaddadır, bunda şüphe yoktur" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe, Caucasian Knot

DAHA FAZLA HABER OKU