Chelsea'ye talip olan Türk konuştu: Bütün oklar şu anda bizi gösteriyor, pazarlık konusunda da belli bir aşamaya geldik

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaptırıma uğrayan Abramovich'in Chelsea'yi satacağını açıklamasının ardından AB Grup Holding'in sahibi Muhsin Bayrak, kulübe talip oldu. Bayrak, merak edilenleri Independent Türkçe'ye anlattı

Muhsin Bayrak / Fotoğraf: Twitter

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla Avrupa ve Amerika'dan gelen yaptırımlar, Rus iş adamları ve oligarklara da sıçradı.

Rusya Ukrayna savaşı sonrası Birleşik Krallık'ın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, gelen tepkiler sonrası kulübü satmaya karar verdiği duyurdu.

Putin'e yakınlığıyla bilinen Abramovich, kulübün satışından elde edilecek geliri de Ukrayna savaşı mağdurlarının yararına kullanacağını açıkladı.

Yaşananlar üzerine harekete geçen iş insanı Muhsin Bayrak'ın, Premier Lig devini satın almak için attığı adım tüm dünyada yankı uyandırdı.

Londra'da yatırımları bulunan ve birçok sektörde faaliyet gösteren AB Grup Holding'in sahibi olan Bayrak, Chelsea'yi satın alma kararını ve merak edilenleri Independent Türkçe'ye anlattı.

"Bütün oklar şu anda bizi gösteriyor, pazarlık konusunda da belli bir aşamaya geldik"

Kulübün satışının resmi olarak açıklanmadan önce bu durumdan haberi olduğunu söyleyen Bayrak, "Birlikte çalıştığımız Prof. Mimar Barbaros Sağdıç Hoca o grubun da mimarlığını yapıyor. Hocamıza 'Böyle bir durum var, konuşalım' dedim. Konuştuk ve olumlu geçti" dedi.

Kulübün satışı için yapılması planlanan ödeme şeklinden de bahseden Bayrak, "Yunanistan'da ve Avrupa'nın başka yerlerinde büyük yatırımlarımız, arazilerimiz var. Marina ve başka bir yer var. O iki yeri vereceğiz ve geri kalan para Türkiye'de verilecek. Şu anda Rus sermayesinin dünyadaki en güvenilir limanı Türkiye'dir. Chelsea'ye bizden başka da 4-5 tane alıcı var ama bütün oklar şu anda bizi gösteriyor. Pazarlık konusunda da belli bir aşamaya geldik. Önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe günü Londra'ya bir heyet göndereceğim. Orada yüz yüze bir ön görüşme yapılacak. Şu anda bizim avukatlarımız görüşüyor" diye konuştu. 

"Şu anda tamamen bizim kontrolümüzde ve bizim gücümüzde"

Chelsea'nin Türk bir şirkete satışının Türkiye açısından oldukça önemli ve tanınırlığı artıracak bir adım olacağını dile getiren Bayrak, şöyle devam etti:

Ülkemiz için çok önemli bir reklam olacak. Ülkemize ve holdingimize önemli bir vizyon katacak o yüzden kararlıyız. Şu anda da tamamen bizim kontrolümüzde ve bizim gücümüzde. Durum budur, iyi ilerliyoruz şu anda. 

"Bizim veya AB Grup Holding'in reklama ihtiyacı yok, bu ticarettir, bir şirkete alıcı olursunuz, alırsınız almazsınız"

Chelsea'ye talip olmalarının reklam amaçlı olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bayrak, şu ifadeleri kullandı:

Bizim veya AB Grup Holding'in reklama ihtiyacı yok. Ben 40 yıldır gece gündüz çalışıyorum. Türkiye sevdalısı bir insanım. Türkiye için gecemizi gündüzümüze kattık. Zaten globalde de çok güçlü bir şirketiz. Yani bizim reklama ihtiyacımız yok. Bu ticarettir. Giderseniz bir şirkete alıcı olursunuz, alırsınız almazsınız. Yani biz reklam olsun diye böyle bir açıklama yapmadık. Ama haber doğrudur, biz alacağız inşallah.

"Ülkemiz işlenmemiş pırlantadır yine ancak bizim gibi insanlar bunu işleyip dünya tanıtabilir"

Muhsin Bayrak, Chelsea'nin Türkiye'ye çok ayrı bir vizyon katacağını ifade ederek, "Chelsea dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Bu neyi gösteriyor? Türk şirketlerinin artık dünyada olması gerektiği, dünyada olmak zorunda olduğu ve Türkiye'nin gücünün artık dünyada görülmesi anlamına geliyor. Biz artık sadece yerel değil globalde de olmalıyız. Çünkü Türk halkı, çok çalışkan, çok girişken bir halktır. Avrupa'daki ticaretimizde de bunu görüyoruz. Biz normalde onlardan çok daha çalışkan bir milletiz. O yüzden Türkiye için çok önemli bu tür yatırımlar. Türkiye'nin reklamı için çok önemli. Bizim ülkemiz işlenmemiş pırlantadır yine ancak bizim gibi insanlar bunu işleyip dünya tanıtabilir" şeklinde görüş belirtti.

"En iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın"

Bayrak, 'Eğer anlaşma sağlanırsa hedefledikleri transfer bütçesinin ne olacak" sorusuna şu an için bunu konuşmanın çok erken olduğunu söyleyerek şu yanıtı verdi:

Onu şimdi konuşmak için daha çok erken ama emin olun biz en iyi şekilde yapacağız. Çünkü bugüne kadar dünyada yaptığımız her şeyi en iyi şekilde yaptık. Bunu da en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.

Abramovich 19 yıl önce satın aldı

Premier Lig kulüplerinden Chelsea, 19 yıl önce Rus iş adamı Roman Abramovich tarafından yaklaşık 140 milyon sterline satın alınmıştı.

Aradan geçen süreçte yapılan harcamalar hemen herkesin dilinde yer alırken teknik direktör Jose Mourinho ile başlayan çıkış süreci, Chelsea'nin bir dünya markası olma yolunda önünü açtı.

Abramovich başkanlığında 5 kez Premier Lig şampiyonluğuna uzanan Londra ekibi, 2 Şampiyonlar Ligi, 5 FA Cup, 3 Lig kupası, 2 Avrupa Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve 2 kez de İngiltere Süper Kupa zaferi elde etti.

Alman teknik adam Tomas Tuchel'in çalıştırığı Chelsea'nin Transfermarkt verilerine göre güncel kadro değeri 883 milyon euro. Kulübün en değerli oyuncuları ise Romelu Lukaku (100 milyon euro), Mason Mount (75 milyon euro), Kai Havertz (70 milyn euro), Reece James (55 milyon euro) ve 50'şer milyon euro değeri bulunan Timo Werner ile N'Golo Kante.

Bu sezon Premier Lig'de 25 maça çıkan "Maviler", 50 puan ve iki maçı eksik olmasına karşın lider Manchester City'nin 16 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU