Dışişleri Bakanlığı'ndan Bayık'ın yazısını yayımlayan Washington Post'a tepki: Terörizmin teşvik edilmesinin önlenmesi ilkesi ihlal edildi

Dışişleri: Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması elzemdir

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, ABD gazetesi Washington Post’ta PKK kuruculardından Cemil Bayık imzasıyla yayımlanan makale ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık  “Bu yayınla birlikte, uluslararası toplumun terörizmle mücadelede en temel taahhüdü olan ‘terörizmin teşvik edilmesinin önlenmesi’ ilkesi ağır biçimde ihlal edilmiştir." dedi, terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmamısı gerektiğini vurguladı:

ABD dahil birçok ülkenin terör örgütleri listesinde yer alan, on binlerce masum insanı hunharca katletmiş olan PKK'nın elebaşlarından biri bugün Washington Post gazetesini kullanarak alenen terör propagandası yapmıştır. Bu yayınla birlikte, uluslararası toplumun terörizmle mücadelede en temel taahhüdü olan 'terörizmin teşvik edilmesinin önlenmesi' ilkesi ağır biçimde ihlal edilmiştir. Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması elzemdir. PKK'nın terör propagandasına alet olan ve DEAŞ, El Kaide ve diğer terör örgütleri konusunda sergilenen duyarlılıkla bağdaşmayan bu yaklaşım terörle mücadelede ikiyüzlü uygulamanın yeni ve vahim bir örneğidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PKK'nın kurucularından Cemil Bayık, Washington Post gazetesine "Şimdi Kürtlerle Türk devleti arasında barış zamanı. Bunu harcamayalım" başlıklı bir makale yazmış, yazıya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU