TTB, Bilim Kurulu'nun kararlarına tepki gösterdi: Daha fazla hastalık ve ölüm habercisidir

Maske ve HES kodu uygulamasıyla ilgili alınan kararlara tepki gösterilen açıklamada, "Bilimsel veriler maske, mesafe ve havalandırmanın hâlâ kritik önem taşıdığını göstermektedir" dedi

Fotoğraf: Twitter

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Pandemi Çalışma Grubu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan yeni pandemi kararlarına ilişkin çevrimiçi bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

Kovid-19 salgınına yönelik tedbirle ilgili Bilim Kurulu'nda alınan son kararları açıklayan Koca, açık havada maske takma zorunluluğuna ve HES Kodu uygulamasına son verildiğini duyurmuştu.

TTB’nin  "Açıklanan kararlar, daha fazla hastalık ve ölüm habercisidir"  başlıklı açıklamayı okuyan Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sözkonusu kararların halk sağlığı bakımından kaygıyla karşılandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tamamlanmış aşı oranının halen toplumsal bağışıklık için gereken düzeyden çok uzakta olduğunu söyleyen Fincancı, "Bilimsel veriler ise maske, mesafe ve havalandırmanın hâlâ kritik önem taşıdığını göstermektedir" dedi.

Fincancı açıklamasında şunları söyledi:

Pandeminin ikinci yılında yorgunluğunu, yıkımını zorlu hayat koşullarıyla yaşayan yurttaşlarımız;  tükenme eşiğinde özveri ile çalışan hekimlerimiz ve sağlık emekçilerimiz yeni bir evreye adım atmış oldu. Bu evre; göstermelik söylemlerden dahi vazgeçilerek kamusal sorumluluğun alınmadığı ve halk sağlığının geri plana itildiği, salgın yönetiminin salt siyasi öncelikler ve tercihlerle belirlendiği bir aşamadır. Tüm yurttaşlarımızı salgının yeterli kontrolünün sağlanmamış olduğu bilgisiyle uyararak gerek kendileri ve sevdikleri gerek toplumsal bakımdan aşılarını tamamlamaya; maske, mesafe, havalandırma önlemlerinin kritik önemini koruduğu konusunda duyarlı, özenli ve dikkatli olmaya; bilime uygun adımlar atılması için taleplerini yükseltmeye davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar ile yaşam hakkını ihlal ettiğini bir kere daha vurguluyor, bilim kurulunda yer alan üyeleri de mesleki ve kamusal sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU