Lavrov: Nükleer savaş, Rusya'dakilerin değil, Batı'dakilerin akıllarından geçirdiği bir şey

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün gerçelecek müzakerelerde Ukrayna’daki duruma çözüm bulunacağına inandığını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ardından başlayan savaş ve Kiev yönetimiyle yürütülen müzakere sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müzakerelerde Ukrayna'daki duruma çözüm bulunacağına inandığını kaydeden Lavrov, Moskova'nın bu ülkeyle görüşmelerindeki koşullarının 'oldukça küçük olduklarını' savundu.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Batılı liderlerin 'nükleer savaş' ihtimali hakkındaki açıklamalarına değinen Lavrov, şöyle devam etti: 

Batı’nın, elinde nükleer silah bulundurduğunu dile getirmesi bir şeylere işaret ediyor. Nükleer savaş, Rusya’dakilerin değil, Batı’dakilerin akıllarından geçirdiği bir şey.
.

"Rusya, Ukrayna’daki özel askeri operasyonunu sonuna kadar götürecek"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus bakan, "Minsk Anlaşmalarını 8 sene boyunca harcayıp ziyan etmek ve bu konudaki sessizlik, Batı’nın diplomatik zaferlerinden biri değil. Ukrayna’daki durumla ilgili olarak diplomatik bir fiyaskodan söz etmiyoruz, sorgulanması gereken, Batı’nın diplomatik yetenekleri. Rusya, Ukrayna’daki özel askeri operasyonunu sonuna kadar götürecek. Ukrayna’nın militarizmden arındırılması görevi sonuna kadar götürülecek" diye kouştu.

"Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletmek isterim"

Bunun yanı sıra Rusya’nın özel askeri operasyonu sırasında Ukrayna’da hayatını kaybeden sivillere ilişkin soruya yanıt veren Lavrov, şunları söyledi:

Her insan canı paha biçilemezdir. Her askeri operasyonda, ne yazık ki askerler arasında olduğu gibi siviller arasında da can kayıpları olur. Rusya ordusuna, (sadece belirlenmiş hedefin vurulmasını sağlayan) yüksek hassasiyetli silahlar kullanmaları emri verildi. Ukraynalı askerlerin bulunduğu kışla binalarına dahi saldırı düzenlenmiyor. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletmek isterim.

ABD ve müttefiklerinin son yaptırımlarına değinen Lavrov, "Batı’nın Rusya karşıtı yaptırımları bizim için bir nevi bağımsızlık vergisi" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU