Ukrayna kripto para dağıtacağını duyurdu

Ukrayna Bitcoin ve diğer kripto para birimleri cinsinden yaklaşık 33 milyon dolar değerinde bağış aldı

Rusya 24 Şubat 2022'de istilaya başladığından beri Ukrayna, Bitcoin ve diğer kripto para birimi bağışlarıyla 30 milyondan fazla para topladı (Reuters)

Ukrayna, Rus istilasına karşı savunmasına yönelik bağış toplama çabalarının parçası olarak bugün bir kripto para "airdrop"u yapacağını duyurdu.

Kripto airdropları genellikle daha geniş bir benimsemeyi teşvik etmek amacıyla kişilere bir dijital para biriminin tokenlarını ücretsiz gönderirken kullanılır fakat Ukrayna'nın airdrop'unun nasıl bir biçim alacağı henüz net değil.

Ülkenin resmi Twitter hesabından çarşamba günü yapılan açıklamada, "Airdrop onaylandı" dendi.

Anlık görüntü yarın, 3 Mart'ta, Kiev saatiyle akşam 6'da (UTC/GMT +2 saat) alınacak. Ödül açıklanacak!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna, hafta sonu sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıdan sonra şimdiden 33 milyon dolar değerinde Bitcoin ve başka kripto para birimleri aldı.

Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, bağışların "Ukrayna'nın zaferine katkıda bulunmanın yanı sıra" Rusya'nın askeri istilasından etkilenen ve yerinden edilen "sivil halkı destekleyeceğini" söyledi.

Salı günü attığı tweet'te Fedorov "Kripto topluluğu Ukrayna'yı desteklemeye devam ediyor" dedi.

Kazanacağız; en iyi insanlar bizimle birlikte.
 


Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, The Independent'ın bugünkü airdrop hakkında daha fazla bilgi talebine hemen yanıt vermedi.

El Salvador geçen yıl Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak piyasaya sürdüğünde sakinlerine 30 dolarlık Bitcoin hediye etmesine rağmen, bir ülke böyle bir etkinliğe ilk kez katılacak.

Kripto para bağışları bu linkteki kripto adresleri üzerinden Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Polkadot (DOT) olarak yapılmaya devam ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU