Sedat Peker'in oğlu babasıyla fotoğrafını paylaştı: Baba komutan lider reis

Sedat Peker hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı

Fotoğraf: Twitter @celalhan_peker

Adalet Bakanlığı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Türkiye'ye iadesi için geçici tutuklanmasını talep ettiği Sedat Peker'in oğlu Celal Han Peker Twitter hesabından babasıyla birlikte yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.

Celal Han Peker paylaşımına "BABA KOMUTAN LİDER REİS" notunu düştü.

Kırmızı bülten çıkarılmıştı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Interpol Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinin yakalama kararları kapsamında, Sedat Peker'in 194 ülkede uluslararası seviyede aranması için 1 Şubat'ta kırmızı bülten çıkamış, Adalet Bakanlığı da BAE'den Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi için geçici tutuklanmasını talep etmişti.

Peker konuya ilişkin yatığı açıklamada şunları kaydetmişti:

BAE yetkilileri beni bilgilendirmedi. Türkiye'deki avukatlarımı bilgilendiren makam yok. Hiçbir şey hukuka uygun olmadığı için iade edilir miyim, edilmez miyim tarzındaki soruya verebilecek cevabım yok. Her şeye hazırım. İlk yurtdışına çıktığım zaman rahmetli annem ve babam bile yüzümü görmek için bu kadar çaba sarf etmedi. Hükümetin şahsıma duyduğu sevgi beni aşırı mutlu etti. Hesabı çok iyi yaptım. Onlar da yapmıştır. Şimdi doğru olan, Allah’ın planını beklemek ve sonucunu yaşayıp görmek. İade olsam da olmasam da Allah’ın kaderini yaşayacağım.

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU