Güney Koreli Youtuber, Gaziantep'te kendisinden para isteyen Suriyelilerin fiziksel tacizine uğradı

Güney Koreli Youtuber, görüntüleri sosyal medya hesabından "Gaziantep'e gitmeyin" notuyla paylaştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran Vali Gül, "Gaziantep’te de zaman zaman her kesimden suç işleyenler olabiliyor" dedi

Gaziantep'te çekim yaparak dolaşan Güney Koreli YouTuber, sosyal medyada kendisine fiziksel tacizde bulunan Suriyelilerin görüntülerini paylaştı.

Görüntülerde, sokakta yanına gelen ve Suriyeli olduklarını söyleyen 3 kişinin genç turistten para istedikleri ve fizksel tacizde bulundukları kaydedildi.

3 kişinin ısrarlarına rağmen güçlükle bölgeden uzaklaşan Güney Koreli YouTuber, çektiği görüntüleri "Gaziantep'e gitmeyin" notuyla paylaştı.

Vali Gül'den açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gül açıklamasında şunları kaydetti:

Gaziantep’te de zaman zaman her kesimden suç işleyenler olabiliyor. Kamu vicdanını rahatsız eden suçlara karışan yabancılar mevcut cezalara ilaveten sınır dışı ediliyor. Koreli misafiri de rahatsız eden kişiler tespit edip gerekli yaptırım uygulanacaktır.

Bu olayı bahane edip bir toplumun tamamını suçlamak iyi niyetle bağdaşmaz. Yabancıların suça karışma oranı çok düşük olup suç işlendiğinde de gerekli adli ve idari işlemler yapılmaktadır. Toplumu provake etmek isteyen kişilere itibar etmeyin lütfen…

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU