Davutoğlu: Sayın Bahçeli, sizin gözünüzü kan bürümüş

Gelecek Partisi lideri, Bahçeli’nin öfkeyle konuştuğunu ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye “Sayın Bahçeli, sizin gözünüzü kan bürümüş, bizim gözümüzü ise muhabbet” dedi.

Davutoğlu, sosyal medyadan yayınladığı bir video ile Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt verdi.

"Türk siyasetinde ilk defa bir siyasi parti lideri diğer bir siyasi parti liderini kamuoyunda tehdit etti" ifadelerini kullanan Davutoğlu, 28 Şubat dönemindeki gazeteleri delil göstererek, "28 Şubat zihinlerdeki sancısını sürdürdükçe siz de 28 Şubat'la birlikte anılacaksınız" dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

Sayın Bahçeli öfkeyle konuşuyorsunuz, biraz sakinleşin. Bu millet öfkeli dilden yoruldu. Sizin her konuşmanızı dinlediğimde sayın Bahçeli'nin dilini terbiye etmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ama sonra Hz. Mevlana'nın sözü aklıma geliyor. Mevlana, 'Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et' der. Çünkü söz yürekten gelir dilden çıkar. Biz bu topraklara muhabbet tohumu ekmeye geldik. Kin ve nefret diliyle konuşanlar karşısında muhabbet demeye devam edeceğiz. Milleti bölmek, ayrıştırmak isteyenlere karşı kardeşliği, eşitliği, birliği vurgulamaya devam edeceğiz. Kim bu ülkeye kin ve nefret tohumu ekmeye kalkarsa ona da cevap vermeye her zaman hazır olacağız.

 

Independent Türkçe, Karar 

DAHA FAZLA HABER OKU