Halil Falyalı cinayetinde yeni detaylar: Mustafa Söylemez'in İstanbul Havalimanı'nda ve Bakırköy'de yeni görüntülerine ulaşıldı

Mustafa Söylemez'in Bakırköy'de bir kahvaltı salonunda Metin S. ile buluştuğu ve bu kişinin daha önce Sedat Peker'le telefon görüşmeleri yaptığı iddia edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin tutuklanan Mustafa Söylemez ile ilgili yeni görüntülere ve bilgilere ulaşıldı.

AA'nın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Söylemez'in 9 Şubat sabahı Kıbrıs'tan hava yoluyla İstanbul Havalimanı'na geldiğini tespit etti. Daha sonra Bakırköy'de bir kahvaltı salonuna geçen Söylemez'in Metin S. ile görüştüğünü Metin S'nin telefonundan ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ile konuştuğu" iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metin S'nin ise organize suç örgütü elebaşı olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker'le telefon görüşmeleri yaptığı, "Peker ile akraba olduğu için görüştüğünü" söylediği ileri sürüldü.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, Mustafa Söylemez'in İstanbul Havalimanı'ndan çıkışı ve Bakırköy'deki kahvaltı salonunda Metin S. ile buluşması yer alıyor.

5 kişi tutuklanmıştı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9, 12 ve 13 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez ile Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız, Ahmet Naim M, Celal B. ve Metin S. dün adliyeye sevk edilmişti.

Zanlılardan Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız tutuklanırken Ahmet Naim M, Celal B. ve Metin S. ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU