Kayyum atanan şirketlerde yaşananları anlatan eski TMSF yöneticisi, Gelecek Partili Güzeldülger hakkında soruşturma başlatıldı

Bir dönem TMSF'de görev yapan Abdullah Güzeldülger'in bazı röportajlarının ardından Nurettin Canikli şikayetçi oldu. Güzeldülger karakola giderek ifade verdi

Görsel: Karar Tv

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Abdullah Güzeldülger'in bazı gazete ve televizyonlarda yaptığı konuşmalarla ilgili savcılığa şikayetçi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güzeldülger, söz konusu yayınlarda, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan holding ve şirketlere siyasetin yoğun ilgi gösterdiğini söylemişti. 

El konulan holdinglerden biri BOYDAK Holding'ti. 

"FETÖ şirketleri ganimetse, 80 milyonundur"

O zaman holdinge yönetim kurulu başkanı olarak atanan Güzeldülger, Karar TV'ye yaptığı açıklamada, "Şirkete tecrübeli bir CEO gönderilmesini beklerken Nurettin Canikli, 30 yaşlarında, tecrübesiz, belinde silahlı birini gönderdi. Nurettin Canikli, CEO'ya çok yakındı. Gidip-gelip görüşüyordu ve gündelik konuşmalarında hep Erdoğan'ı öne atıyordu. Oradaki insanlara 'Ben cumhurbaşkanı ile yakınım, benim söylediklerimi yapın' mesajı veriyordu. Biz getirdiği hiçbir şeyi imzalamadık. Ben yönetim kurulu başkanlığından kaydırıldım" demişti.

Açıklamalarında şirketlerin kötü yönetildiğini, yolsuzluk merkezi haline getirildiğini ve değerlerinin düşme riskiyle karşı karşıya kaldığını öne süren Güzeldülger, Halk TV'de de benzer açıklamalar yapmış ve "FETÖ şirketlerine ganimet gözüyle bakmaya başlandı. Bu ganimetse 80 milyonundur. Senin-benim ganimet gözüyle bakması abestir" ifadelerini kullanmıştı. 

"Yönetim Kurulu Başkanı by-pass edildi"

Güzeldülger ayrıca söz konusu yayında şöyle demişti:

"Biz TMSF'de kayyumlarla ilgili, onların kendi çevrelerine işler tebliğ ettiklerini gördük ve onları raporlaştırdık. O dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye aktardık. Nurettin Canikli tarafından gelen talimatlar doğrultusunda imza sirkülerindeki 've', 'veya' olarak değiştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı 'veya' diğer üyeler oldu. Böylelikle yönetim kurulu başkanı önemli işlerden by-pass edilmiş oldu. 

Canikli: Algı operasyonu, açık ve galiz bir iftira

Bu ifadeleri yargıya taşıyan Canikli, avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği dilekçesinde, Güzeldülger'in açıklamaları için "AK Parti'ye yönelik yürütülen algı operasyonunun bir parçası" iddiasında bulundu.  

Canikli, Güzeldülger'in sözlerinin "açık ve galiz bir iftira" olduğunu savundu.

Şikayetin ardından hakkında soruşturma başlatılan Güzeldülger dün Ataşehir Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi.

İfadesinde, söz konusu yayınlarda söylediklerinin "iftira ve hakaret suçu" içermediğini söyleyen Güzeldülger, kamunun menfaatini koruma amacıyla hareket ettiğini ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirildiğini belirtti. Güzeldülger, ayrıca yayında geçen konular hakkında TMSF nezdinde idari soruşturmaların ve görevden almaların yapıldığını da kaydetti.

TMSF yöneticiliği yaptı

Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Abdullah Güzeldülger, 2012-2017 yılları arasında TMSF Finansman ve Tahsilat Daire Başkanlığı, Türk Ticaret Bankası Genel Müdürlüğü, Digitürk İcra Kurulu Üyeliği yaptı. Bank Asya'ya el koyma sürecinde CEO ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevine getirildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU