Çocuklarını kısıtlamaya çalışırken tüm bölgenin internetini kesti

Messanges'taki toplu kesintiye neden olan baba 6 aya kadar hapisle karşı karşıya

Fransa'nın güneybatısındaki Messanges, bir kasaba sakininin çocuğunun ekran başında geçirdiği süreyi sınırlamaya çalışmasından sonra üç saatlik internet kesintisi yaşadı (Unsplash)

Fransa'da bir ebeveynin çocuklarının internet kullanımını kontrol altına almaya yönelik yanlış yönlendirilmiş girişimini takiben iki kasabanın birkaç gece çevrimdışı kaldığı yerel haberlerde aktarıldı.

France Bleu'nun bildirdiğine göre Fransa'nın güneybatısındaki Messanges kasabasının ve komşu bir kasabanın sakinleri, adı açıklanmayan bir adamın çok dalgalı bir bant bozucu kullanması üzerine birden fazla tarihte gece yarısından sabah 3'e kadar internet ve telefon sinyaline erişimini kaybetti.

İsmi açıklanmayan adam toplu kesintiye neden olmaktan suçlu bulunursa 30 bin euro para ve 6 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Durumu ilk fark eden, Messanges'taki antenlerinden birinin çalışmadığını gören bir cep telefonu operatörü oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Agence Nationale des Fréquences'ten (ANFR) bir teknisyen kesintinin kaynağını tespit etmek için ekipmanla sahaya gitti.

Taşınabilir bir okuyucu kullanan teknisyen, evlerin birinden bozucu dalgalar geldiğini saptadı ve haberlere göre bir kişi, çocuklarının gece geç saatlerde internete girmesini engellemek için bir sinyal bozma cihazı kullandığını itiraf etti.

Suçlu olduğu iddia edilen kişi yalnızca kendi evinin WiFi ve telefon sinyalini engellediğine inanıyordu fakat ANFR bu cihazların genellikle satıcıların tipik olarak sunduğundan "daha geniş" bir etkiye sahip olduğu uyarısında bulundu.

Bu cihazlar bir telefon veya WiFi operatörüyle aynı frekansta güçlü bir sinyal yayarak çalışır ve cihazların istenen sinyali almasını engeller.

ANFR'nin internet sitesinde yayımlanan bir olay raporunda zanlının çocuklarının pandemi sırasında uygulanan karantinalardan bu yana "sosyal ağlara ve diğer uygulamalara bağımlı hale geldiği" belirtildi.

Raporda "İnternetteki forumlara danıştıktan sonra baba, bu aşırılıklara son vermenin en iyi çözümünün bir sinyal bozucu olduğuna karar vermişti" ifadelerine yer verildi.

Radikal bir çözüm fakat hepsinden öte yasadışı ve orantısız. Ekipman sadece evinin değil, komşularının, kasaba sakinlerinin ve komşu kasabanın sakinlerinin de sinyalini bozdu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU