Babacan: Masaya konulan bütün konularda uzlaşma sağlandı

DEVA Partisi lideri Babacan, uzlaşmanın “çok kıymetli” olduğunu ifade etti

Ekran alıntısı: Twitter

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, liderlerle bir araya geldiği toplantıya ilişkin, “Masaya konulan bütün konularda uzlaşma sağlandı. Bu çok kıymetli” dedi.

Babacan, Halk TV’de Suat Toktaş ile ‘Liderler Özel’ programında gündemi değerlendirdi.

“Mutabakat çok önemli” ifadelerini kullanan Babacan, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin her cümlesinde 6 partinin mutabakatı var. O masa gerçekten Türkiye’nin yarınları için umut veren bir masa oldu” diye konuştu.

Babacan şöyle devam etti:

Masaya konulan bütün konularda uzlaşma sağlandı. Bu çok kıymetli.

“Türkiye’nin Avrupa ülkesi olduğunu unutuyorlar”

“Avrupa Konseyi bizim kurucusu olduğumuz bir kurum.  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, altında imzamız olan sözleşme” diyen Babacan, “Türkiye'nin aynı zamanda bir Avrupa ülkesi olduğunu bunlar unutuyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalnızca hukuk, demokrasi değil her alandaki standartlar açısından Avrupa Birliği’ni önemli bir hedef olarak gördüklerini bildiren Babacan, “Üye olalım ya da olmayalım önemli değil. Biz 84 milyon insanımızın Avrupa standartlarında bir hayatı hak ettiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Babacan şunları kaydetti:

Demokrasiyi sadece seçimlerden ibaret gören pek çok ülke var.  Türkiye’de demokrasi kazanırsa dünyadaki bütün demokratlar umutlanacak. 5 sene sonra  ‘Otoriter rejimden tekrar demokrasiye ulaşan ülke Türkiye’ diye kitap kapaklarında yine Türkiye’yi göreceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU