İmamoğlu: MOBESE’nin peşini bırakmayacağım

“Benim, ailemin böyle izlenmesi kabul edilemez. Sayın Vali'ye de sordum. Mesaj attım ve o mesaj duruyor. Kayıtlara geçsin istedim. Cevap gelmedi. Sadece görüntüler verilmemiş, montajlanmış da! Kim servis etti o görüntüleri?”

Fotoğraf: Twitter / AKOM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir buluşmaya giderken çekilen MOBESE görüntülerinin medyadaki bazı kişilere servis edilmesiyle ilgili olarak “Peşini bırakmayacağım” dedi.

Sözcü’den Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiği yemekten notları aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkin’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Esprilerle geçen sohbette MOBESE'yi sorduğumda İmamoğlu “Peşini bırakmayacağım” dedi! Öfkeliydi, yüzü değişti. Devam etti: “Benim, ailemin böyle izlenmesi kabul edilemez. Sayın Vali'ye de sordum. Mesaj attım ve o mesaj duruyor. Kayıtlara geçsin istedim. Cevap gelmedi. Sadece görüntüler verilmemiş, montajlanmış da! Kim servis etti o görüntüleri?”

Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda herhangi bir yorumu olmadığını ifade eden Erkin, şunları yazdı:

Tabii ki herkesin merak ettiği “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” meselesi. Bu konuda yorumu da yok, verdiği renk de. Israrla İstanbul'da yaptıkları çalışmalar ve hizmetin altını çizdi! Ancak… 6 liderin buluştuğu masanın Türkiye için büyük bir şans ve değişim işareti olduğunu vurguladı fakat kendisinin ekonomi ve pahalılık konularına odaklandığını döne döne anlattı. Altını çizerek söyledi: “Kesinlikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmeli.” Parlamenter sisteme dönüşü destekliyor ama şu konudan uzaklaşmamak gerektiğini söylüyor: Enflasyon, faturalar ve pahalılık. Bunun için de halka bir programın anlatılmasını savunuyor. Şu cümlesi çarpıcı: “İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor. Millet İttifakı kazanacak ve geçiş sürecinde büyük sorunların çözülmesi gerekiyor. ”

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU