Karamollaoğlu: 'Yeniden Büyük ve Yaşanabilir bir Türkiye'nin derdindeyiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 6 liderin bir araya geldiği topantı için "O masa; Meclis'i tamamen saf dışı bırakan, bütün yetkiyi tek kişiye teslim eden bir sistem ve anlayışı değiştirmek için kurulmuştur" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında kendisinin de dahil olduğu 6 muhalefet partisi genel başkanının Ahaltlıbel'de bir araya geldiği toplantıya değinen Karamollaoğlu, "Ahlatlıbel'de çekilen kareler, kuraklaşan siyaset hayatımıza daha şimdiden cansuyu olmuş ve insanımıza bir nebze de olsa nefes aldırmıştır" diye konuştu.

"O masa, bütün yetkiyi tek kişiye teslim eden bir sistem ve anlayışı değiştirmek için kurulmuştur"

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Uzunca bir süredir ülkemizin hasret kaldığı uzlaşı, hoşgörü ve diyalog iklimi yeniden yeşermiştir. 6 siyasi partinin genel başkanları olarak bir araya geldiğimiz o masa, umudun ve çözümün adresi olmuştur.

Ne yazık ki birileri ülkemizin rahat bir nefes almasını ve toplumsal kutuplaşmanın son bulmasını istemiyor. Çünkü kutuplaşmadan nemalanıyor, bu iklimi oluşturarak ayakta kalabileceğini düşünüyor. İsteseler de istemeseler de bu tarihi buluşma öncesinde ve sonrasında akla hayale gelmedik iftiralar, senaryolar üretseler de bu kervan yoluna devam edecektir Allah'ın izniyle.. 

Sadece ortak kaygılarımızın ve hedeflerimizin altını çizdik.  Bizi bir araya getiren; ortak kaygılarımız, ülkemizin problemlerini çözme irademiz ve insanımıza rahat bir nefes aldırma isteğimizdir.

Aslında o masa; Meclis'i tamamen saf dışı bırakan, bütün yetkiyi tek kişiye teslim eden bir sistem ve anlayışı değiştirmek için kurulmuştur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye’yi krizlerden ve kötü yönetimden kurtarmanın' derdindeyiz"

Türkiye'nin "kötü yönetimin kötü sonuçlarını yaşadığını" ifade eden Karamollaoğlu, "Sefalet ve demokrasi endekslerinde en kötü ülkelerle aynı kategoride yer alıyoruz. Dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ilk 5 ülkesinden biri, en yüksek faiz oranına sahip ülkelerinden biriyiz" diye konuştu.

Karamollaoğlu açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Biz sadece 'birilerini yenmenin ve seçim kazanmanın' değil; 'Türkiye’yi krizlerden ve kötü yönetimden kurtarmanın' derdindeyiz. Biz eski Türkiye’yi geri getirmenin değil; 'Yeniden Büyük Türkiye ve Yaşanabilir bir Türkiye'yi kurmanın gayretindeyiz.

Nusret Muğla'yı andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirliklerine yaptığı ziyarete hakkında da değerlendirmelerede bulunan SP lideri Karamolllaoğlu, "15 Temmuz'un mimarı ilan ettikleri BAE ile helalleşenler, 84 yaşında ağır hastalıkları olan Nusret Muğla'yı dört duvar arasında çürümeye mahkum bırakırken, KHK'lıları görmezden gelirken; bunu hangi ahlak, hangi vicdan ve hangi hukuka göre yapıyorlar? Herkesle normalleşenler, neden muhalefetle normalleşmeyi bir türlü beceremiyorlar?" diye konuştu.

Ekonomide yaşanan sıkıntılar için "İşine gelince; 'Yaptığımız her şeyi bize Allah yaptırıyor' diyecek kadar fütursuzlaşan, işine gelince de 'Bu zamları biz yapmıyoruz' diyecek kadar komikleşen bir iktidar var şu anda. eğerlerimizin içini boşaltanlar kimlerse, baklava ve tostun içini boşaltanlar da bilin ki aynı kişilerdir" değerlendirmesinde bulunan Karamollaoğlu, "TBMM'nin gücünün kalmadığı, Bakanlıkların dahi yönetim iradesinde etkisinin bulunmadığı ve sadece iki kişinin kapalı kapılar ardında görüşüp, bu görüşmeye göre bakanların ve politikaların değiştiği bu yönetim sistemini değiştireceğiz" dedi.

"İsrail Cumhurbaşkanını Türkiye’ye davet edip onu alkışlayacaklar"

"Dünya barışının, özellikle de bu coğrafyanın en temel sorunun BOP adı altında yürütülen Büyük İsrail Projesi" olduğunu savunan Karamollaoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, 9-10 Mart tarihleri arasında Türkiye'ye yapacağı ziyaret için ise, "Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar nasıl oluyor da yeniden İsrail Cumhurbaşkanını Türkiye’ye davet edip onu alkışlayacaklar" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU