Aksaray Valisi’nden "tebdili kıyafet" açıklaması: Sağlık emekçilerinin denetimi olarak görmek haksızlık

"Tebdili kıyafeti sadece hizmet görenlere yönelik bir denetim ve gözetim olarak görmek de göstermek de doğru değil"

Fotoğraf: AA

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, bir hastanede tebdili kıyafet ile denetleme yaptığına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Aydoğdu, amacın sağlık çalışanlarının denetimi olmadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre Aydoğdu, 14 Şubat’ta gittiği Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde denetimde bulundu.

Haberin ardından Aydoğdu, sağlıkçılar tarafından eleştirileri. Eleştiri yöneltenlerden birisi olan Prof. Dr. Şervan Gökhan, Twitter hesabında paylaştığı mesajda şunları yazdı:

Sayın Valim öyle olmaz o işler. En az 1000 hastanın geldiği bir acil polikliniğinde gün boyu oturacaksınız. Yemek ve tuvalet ihtiyacınızı azarlanacak gidereceksiniz. Sözlü saldırılara kulak tıkayacaksınız. Finalde ise “benim vergimle” diye başlayan cümle kulaklarınızda çınlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vali Aydoğdu, bu eleştirinin ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli Prof. Gökhan’a şu mesajı gönderdi:

Değerli hocam, son günlerde hastaneyle ilgili temizlik ve danışma konusunda çok şikayet gelmesinden dolayı bizzat yerinde görmek amacıyla varsa eksikleri tespit ve gidermek amaçlı yapılmış bir ziyarettir. Aksaray’daki arkadaşlardan sorma imkanınız olursa biz sürekli sağlık çalışanlarının yanında olduk. Ama gelen şikayetlere de duyarsız kalamazdık.

Önemli olan rehberlik yapabilmek. Derdimiz bu. Tebdili kıyafeti sadece hizmet görenlere yönelik bir denetim ve gözetim olarak görmek de göstermek de doğru değil… Hizmet alanların süreçteki konumunu gözlemlemek, hizmet sunumunu yöneten bizlerin işin doğal akışını bozmadan yerinde inceleyebilmek gibi amaçları da var. Konuyu sağlık emekçilerinin denetimi ya da kusur rasatı gibi görmek her şeyden önce sağlık emekçilerine haksızlık olur. Eleştirileriniz için de tekrardan teşekkür ederim.

Gökhan, bu mesajın ardından Aydoğdu’ya teşekkür etti:

Biraz önce çok naif ve nazik bir mesaj geldi sayın valimizden. Kendisine mesajı için teşekkür ederken yapmış olduğu davranışın maksadını anlamamıza yol açan mesajı için ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU