RTÜK Üyesi Taşçı: Haber siteleri için lisans kararının üç kurumla kalmayacağı anlaşılıyor, bu bir başlangıç

RTÜK Üyesi Taşçı, "Çok fazla toz kaldırmadan çok fazla gürültü koparmadan üç uluslararası kurum için karar alındı ama diğer kurumlar için de benzer taleplerin önümüzdeki haftalar ve aylarda gündeme geleceği sürpriz olmayacak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, Üst Kurul'un DW Türkçe, Euronews Türkçe ve Amerika’nın Sesi (Voice of America) haber sitelerine lisans başvurusu yapma şartı getirmesini "Bu bir başlangıç" ifadeleriyle değerlendirdi.

RTÜK'ten konuya ilişikin dün gelen açıklamada sözkonusu kuruluşlara ilgili uyarının yapılmasına 6112 sayılı Kanun'un 29/A maddesi gereğince karar verildiği kaydedilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siyasi karardır"

VOA Türkçe’den Hilmi Hacaloğlu’na konuşan Taşçı, "Bir kararın yasaya dayanması onun hukuki olduğunu göstermez" dedi. Taşçı şöyle devam etti:

Bu bir siyasi karardır. Herkes yönetmelik çıktıktan neredeyse üç yıl sonra neden bu üç kurum seçildi diye haklı olarak merak ediyor. Ancak bunun üç kurumla kalmayacağı anlaşılıyor. Çok fazla toz kaldırmadan çok fazla gürültü koparmadan üç uluslararası kurum için karar alındı ama diğer kurumlar için de benzer taleplerin önümüzdeki haftalar ve aylarda gündeme geleceği sürpriz olmayacak. Bu bir başlangıç.

 

732676-1165652347.jpg
İlhan Taşçı: Bir kararın yasaya dayanması onun hukuki olduğunu göstermez. Fotoğraf: Twitter

 

VOA Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU