3 metrelik piton kayboldu

Yılan zehirli değil ancak avını boğarak öldürüyor

Pitonun kaybolması çevrede korku yarattı / Fotoğraf: The Independent

Emma Snaith - The Independent

Ağlı bir pitonun İngiltere'nin Cambridge kentinde kaybolduğu bildirildi.

Cambridge’de yaklaşık 3 metrelik bir pitonun kaybolduğu bilgisi üzerine polis yetkilileri vatandaşları olası bir tehlikeye karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dev bir tür olan ağlı piton familyasından olan yılan son olarak pazar günü sabahın erken saatlerinde Lovell Yolu civarında görüldü.

Polis yetkilileri bölgeye gittiklerini, yılanın sahibiyle görüştüklerini ve yılanın uzunluğunun 3 metreye yakın olduğunun teyit edildiğini söyledi.

Ana Brittanica’ya göre, ağlı pitonlar dünyanın en uzun yılanları ve uzunlukları 10 metreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca zehirli değiller.

Pitonlar avlarının vücutlarına dolanıp onları sıkıca sarıyor ve beyne giden kan akışını keserek nefes almalarını engelliyor. Bu tür pitonlar Hindistan, Endonezya, Filipinler ve Borneo’da bulunuyor.

Pazar sabahı Cambridgeshire bölgesi polis teşkilatı şu tweeti attı:

“Bu sabahın erken saatlerinde yetkililer Lovell Yoluna gitti ve bölgede 3 metrelik bir yılanın görüldüğünü bildirdi. Polis yetkilileri sahibi buldu ancak ağlı pitonun 3 metre olduğu doğrulanmadı. Görenlerin Cambridge Polisi’ne bildirmesi rica olunur.”

Bu olayın öncesinde, Cambridge Polisi siyah çizgileri olan büyük turuncu bir mısır yılanının Mayıs ayında bulunduğunu bildirmişti.

 

 

Cambridgeshire bölgesi polisi o gün attığı tweet’te “Yetkililer bu sabah Cambridge’deki Arbury Yolunda karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndü” ifadelerini kullanmıştı.

Mısır yılanı kayıp bir evcil hayvan olduğu düşünüldüğünden Stretham’daki bir doğal yaşam merkezine sevk edilmişti.

PA'den de yararlanılmıştır.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Nazlı Esen Albayrak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU