Rusya: Moskova'ya karşı koordineli enformasyon saldırısı gerçekleştiriliyor; yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattılar

Bakanlık, "Batılı ülkelerin yetkilileri ve medyası, Ukrayna çevresindeki yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattılar” ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'ya karşı koordineli enformasyon saldırısının yürütüldüğünü ifade ederek, Batı medyasının Rusya’nın Ukrayna’ya ‘saldıracağı’ iddiasını içeren asılsız haberler yaydığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna krizi hakkında Batılı ülkelerin üst düzey yetkililerinden gelen tehditkar açıklamalara yanıt verdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

2021 sonu ile 2022 başında, dünya enformasyon alanı, ölçeğinde ve karmaşıklığında eşi görülmemiş bir medya kampanyasıyla karşı karşıya kaldı. Bu kampanyanın amacı, dünya topluluğunu Rusya’nın Ukrayna’yı işgale hazırlandığına ikna etmek.

Batı medyasının, dürüst gazetecilik standartlarına aykırı olarak 'Moskova’nın saldırgan niyete sahip olduğu tezini kamuoyuna aşılamak' amacıyla açık dezenformasyon yaydığı ve manipülasyonlara başvurduğu kaydedilen açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’daki krizin barışçıl ve diplomatik çözümüne olan bağlılığına ilişkin defalarca kez yaptığı açıklamaların görmezden gelindiği vurgulandı.

Putin ile Biden telefon görüşmesi yapacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 12 Şubat akşamı için telefon görüşmesinin planlandığını duyurdu.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin ile Biden görüşmesini ABD tarafının istediğini belirterek, Moskova zamanı ile 12 Şubat'ta akşam saatlerinde görüşmenin planlandığını ifade etti.

Peskov, aynı gün Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de telefon görüşmesi planladığını aktardı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden'ın Putin ile krizi ele almak üzere yakın zamanda bir telefon görüşmesi yapacağını belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron 8 Şubat’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmiş, Macron ertesi günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

Macron’un Ukrayna ziyaretinden sonra Putin ile telefon görüşmesi yapması planlanıyordu.

 

Independent Türkçe, Sputnik, AA

DAHA FAZLA HABER OKU