Erdoğan, 14 yaşındaki çocuğa açılan davada şikayetini geri çekti

Davayı duyuran Yılmaz Özdil, "Asrın liderimize teşekküre ediyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yaşındaki çocuğa açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında şikayetini geri çekti.

Sözcü gazetesinden Yılmaz Özdil’in gündeme getirdiği davada yeni bir gelişme yaşandı. Özdil, Erdoğan’ın şikayetini çekmesiyle ilgili gelişmeyi bugünkü köşe yazısında aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısında ilk olarak davayla ilgili bilgi veren Özdil, şunları söyledi:

14 yaşında bir çocuğumuz, cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine şikayet edilmiş, evinden polisle aldırılmış, karakola çektirilmiş, savcıya götürülmüş, adli tıp'a götürülmüş, dava açılmış, üç yıla kadar hapsi isteniyordu. Hadise zaten hazindi ama, zamanlaması ekstra hazindi. Çünkü bir yandan, dokuz yaşındaki çocuğun eline mikrofon tutuşturuluyor, Chp genel başkanına “hain” diye bağırması gevrek gevrek gülerek seyrediliyor, “çocuk ne demiş önemli değil, nihayetinde çocuktur” deniyor… Beri yandan, 14 yaşındaki çocuğun üç yıla kadar hapsi isteniyordu. Üstelik, 14 yaşındaki çocuğumuz bir instagram paylaşımı nedeniyle şikayet edilmişti ama, o mesajda ne cumhurbaşkanının adı geçiyordu, ne de cumhurbaşkanlığı makamı… Bırakın cumhurbaşkanını, herhangi bir kişiye bile hakaret yoktu. Instagram paylaşımında “813 Mit ajanı nerde? 128 milyar dolar nerede? Rahip Brunson nerede? Hacı hoca dediğiniz Gülen nerede? Ruslar tarafından bombalanan şehitlerimiz nerede? Şanlı şehitlerimize leş, Apo'ya sayın diyen kişi neden hâlâ orda? Kozmik odada Avrupa'ya verilen gizli bilgiler nerede?” diye yazmıştı. Bunların hepsi gazetelerde zaten bangır bangır yazılan sorulardı. Her akşam haber kanallarında saatlerce konuşulan konulardı. Milletvekillerinin Tbmm'de soru önergesini bile verdiği sorulardı. Ben de oturdum, “bu dava tarihe geçecek” başlığıyla bir yazı kaleme aldım. 14 yaşındaki çocuğumuzun savunmasını Celal Ülgen'in üstlendiğini, ilk duruşmasının önümüzdeki ay yapılacağını yazdım.

"Dava henüz görülmeden tarihe geçti! Çünkü tarihte görülmemiş bir olay yaşandı. Asrın liderimiz şikayetini geri çekti" diye devam eden Özdil, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, özel avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Mahkemesi'ne şu resmi dilekçeyi gönderdi.

“Mahkemenizin dosyasındaki çocuk hakkında, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle, her ne kadar ‘Cumhurbaşkanına Hakaret' suçu kapsamında kamu davası açılmışsa da, çocuğun yaşı gözetilerek, gördüğümüz lüzum üzerine suç hakkında şikayetimiz bulunmamaktadır. Şikayet hakkından feragat ettiğimizi bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederiz. Müşteki Sn. Recep Tayyip Erdoğan Vekili Av. Ahmet Özel”

 Böylece… Yüreğimizi sızlatan hadise, sürpriz ve tarihi şekilde tatlıya bağlandı. (Varlığıyla onur duyduğumuz değerli ağabeyim Celal Ülgen'e, bu yazıları özgürce yazmama imkan tanıyan gazetem Sözcü'ye, dayanışma desteği veren, sıkıntılara katlanabilme gücü veren okurlara, 14 yaşındaki çocuğumuza manevi açıdan amca olan, teyze olan, dayı, hala, ağabey, abla olan, dünyanın en büyük ailesine yürekten teşekkür ederim.) Ve, tıpkı cumhurbaşkanlığı dilekçesindeki gibi, gördüğümüz lüzum üzerine… Asrın liderimize teşekkür ederim.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU