Halil Falyalı'nın öldürülmesine ilişkin olarak bir kişi tutuklandı

Falyalı'nın asistanı Alihan Pehlivan, "Herhangi bir tehdit yoktu, zaten olsa ona göre önlem alınırdı" diye konuştu

Fotoğraf: Sosyal medya

Sedat Peker'in yayınladığı videolarla ismi gündeme gelen Halil Falyalı, akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KKTC polisi, cinayet soruşturmasında Ömer Tunç adlı kişinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Ömer Tunç çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Ömer Tunç hakkında 2 gün tutukluluk emri verildiği öğrenildi

Falyalı'nın basın danışmanı Alihan Pehlivan yaptığı açıklamada "Herhangi bir tehdit yoktu, zaten olsa ona göre önlem alınırdı. Halil bey her akşam olduğu gibi ailesi ile otelden eve geçerken daha önceden planlanmış bir pusuya düşürüldü. Kendisi ön araçta ailesi arkadaki araçtaydı" diye konuştu.

KKTC'de MOBESE sisteminin yeni kurulduğunu hatırlatan Pehlivan ayrıca, "Sedat Peker ve kaset işi uydurma,  biz o kasetleri Kıbrıs'ta aylar önce görmüştük" dedi.

 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Çok üzgünüm

 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da cinayetle ilgili ilk açıklamasında "Çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

thumbs_b_c_9f3d6bdb25c7995e24fa8106930f84f6.jpg
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türkiye’deki güvenlik birimleriyle de işbirliği içerisinde​​​​​​​yiz Fotoğraf: AA

Tatar, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan 'Sabah Postası' programına katıldı. En büyük temennisinin sorumluların bir an önce bulunması olduğunu ifade eden Tatar Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kolordu Komutanlığı ile görüştüğünü belirtti.  İlerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı’nda da açıklama yapacağını dile getirden Tatar, Akşam saatlerinde denizin dalgalı olduğunu ve bölgede sahil güvenliğin mevcut olduğu bilgisini veren, kendisine saldırganlarına deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağın iletildiğini ifade etti. Tatar ayrıca, Türkiye’deki güvenlik birimleriyle de işbirliği içerisinde olduğunu kaydetti.

Falyalı aralıkta serbest kalmıştı

2010'da KKTC'de bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı.

Falyalı, geçen yıl ekimde "darp", "soygun," ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.

Falyalı'nın bir suç davasının da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU